Nová verzia subsystému je momentálne dostupná iba pre testovacie verzie operačného systému.

Microsoft oznámil, že začal distribuovať vynovenú verziu subsystému pre Android aplikácie, ktorý umožňuje ich spúšťanie v systéme Windows 11. Nový subsystém, resp. jadro, prináša niekoľko zlepšení, pričom je dostupný pre testovaciu verziu operačného systému s označením 2204.40000.15.0 a novšiu. Tá je aktuálne dostupná v rámci vývojárskeho kanála v programe Windows Insider. V budúcnosti bude k dispozícii aj pre širokú verejnosť.

Nové jadro je založené na operačnom systéme Android 12.1, ktorý poznáme aj pod označením Android 12L. V podstate ide o verziu systému Android 12, ktorá je optimalizovaná pre tablety a zariadenia s veľkými obrazovkami.

Medzi ďalšie zmeny a novinky patrí to, že Android aplikácie vo Windows 11 nebudú automaticky odosielať diagnostické dáta – takéto správanie im musíte najskôr manuálne povoliť. A k dispozícii je tiež lepšia komunikácia aplikácií s okolitými zariadeniami vo vašej lokálnej sieti, takže Android aplikácia, ktorá beží vo vašom počítači, dokáže odteraz priamo komunikovať napríklad s inteligentným reproduktorom.

Microsoft takisto zlepšil obrazovku s nastaveniami subsystému a zlepšil integráciu Android aplikácií s operačným systémom Windows 11 – budete mať lepší prehľad o tom, ktoré Android aplikácie využívajú mikrofón, pristupujú k vašej aktuálnej lokalite, atď. Zlepšenia sa dočkalo aj používanie kamery počítača cez Android subsystém, resp. ovládanie pomocou klávesnice a myši.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit