Za mesačný poplatok získate prístup k viac ako 100 hrám pre počítače a konzolu Xbox.

Microsoft dávnejšie predstavil službu Xbox Game Pass, ktorá obsahuje cez 100 hier pre konzolu Xbox One. Myšlienka tejto služby je zrejmá – zaplatíte mesačný poplatok a získate prístup k hrám, ktoré môžete hrať bez obmedzenia. Je to podobný koncept ako v prípade služieb Spotify a Netflix. Tie však ponúkajú prístup k hudbe, resp. filmom a seriálom.

Xbox Game Pass sa od spomenutých služieb odlišuje v tom smere, že hry si musíte reálne stiahnuť do konzoly a nedajú sa streamovať cez internet. Aspoň zatiaľ. Myšlienka toho, že si nebudete kupovať všetky hry do vášho vlastníctva, ale radšej si za mesačný poplatok predplatíte knižnicu s obsahom, však ostáva zachovaná.

Microsoft teraz svoju snahu zmeniť herný priemysel dotiahol takmer do konca. Predstavil nové služby Xbox Game Pass pre PC, ale najmä Xbox Game Pass Ultimate. Verzia Ultimate v sebe obsahuje Game Pass pre Xbox, pre počítače a tiež aj službu Xbox Live Gold a ďalšie benefity.

V praxi to znamená, že kombinácia konzoly Xbox a služby Xbox Game Pass Ultimate vám ponúkne prakticky všetko, čo budete potrebovať na hranie a dostanete aj hry, ktoré si môžete zahrať na počítači. Praktické je, že ponuka hier sa pravidelne mení a Xbox Game Pass ponúka aj všetky exkluzívne hry pre Xbox a PC a to v deň ich uvedenia na trh.

Určite sa nájdu hráči, ktorí budú aj naďalej preferovať kupovanie hier v predajniach. Služba Xbox Game Pass je však atraktívna najmä pre nových alebo občasných hráčov, ktorí by si radi zahrali nejakú hru, ale možno nevedia, čo by ich mohlo baviť alebo nechcú dať za novú hru 60 eur. Game Pass v tomto smere predstavuje skvelé riešenie, ako si vyskúšať desiatky hier s minimálnym vstupným poplatkom.

Xbox Game Pass je dostupný aj na Slovensku a to vo všetkých verziách. Game Pass pre Xbox stojí 9,99 eur mesačne, Game Pass pre PC je k dispozícii v beta verzii za 3,99 eur mesačne a Game Pass Ultimate stojí 12,99 eur. Je to výhodná ponuka, ak máte záujem o všetky tri služby. Všetky podstatné informácie o službe nájdete na oficiálnom webe Xboxu.

Služba Xbox Game Pass je dostupná aj na Slovensku

Zdroj: vlastné, Xbox

Prečítajte si aj:

Microsoft mení herný priemysel. Svoje nové hry okamžite zaradí do požičovne

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit