Bezplatný online multiplayer však nečakajte.

Microsoft zruší službu Xbox Live Gold, ktorá fungovala viac ako 20 rokov. Na tému upozornil portál windowscentral a k dispozícii je tiež na oficiálnom Microsoft blogu.

Xbox Live Gold skončí k 14. septembru 2023. Zlaté členstvo nahradí nová služba s názvom Xbox Game Pass Core, ktorá ponúkne prístup k online multiplayeru. Znamená to, že za online multiplayer budete musieť na Xboxe platiť aj naďalej, akurát budete využívať inú (novú) službu.

Game Pass Core ponúkne aj prístup k viac ako 25 hrám a exkluzívnym zľavám. Medzi hrami, ktoré budú súčasťou predplatného, budú tituly Among Us, Descenders, Dishonored 2, DOOM Eternal, Fable Anniversary, Fallout 4, Fallout 76, Forza Horizon 4, Gears 5, Grounded, Halo 5: Guardians, Halo Wars 2, Hellblade: Senua’s Sacrifice, Human Fall Flat, INSIDE, Ori and the Will of the Wisps, Psychonauts 2, State of Decay 2 a Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited. Ďalšie hry budú postupne pribúdať v budúcnosti.

Existujúci predplatitelia služby Xbox Live Gold budú automaticky prekonvertovaní na novú službu Game Pass Core a to 14. septembra.

Službu Xbox Live Gold nahradí nová služba Game Pass CoreZdroj: Microsoft
Službu Xbox Live Gold nahradí nová služba Game Pass Core

Bezplatné hry s Games with Gold skončia

Bezplatné hry v rámci služby Games with Gold, ktoré boli súčasťou Xbox Live Gold, skončia 1. septembra. Znamená to, že Microsoft už nebude ponúkať hry, ktoré si môžete bezplatne zakúpiť. Hry, ktoré ste takýmto spôsobom získali v minulosti, ostanú vo vašich účtoch.

Mesačný a ročný poplatok za Game Pass Core bude rovnaký ako v prípade Xbox Live Gold. Znamená to 6,99 eur mesačne, resp. 59,99 eur ročne.

Pripomeňme, že služba Game Pass sa dočkala od júla 2023 zdraženia – Game Pass pre Xbox stojí 10,99 eur mesačne, je to zdraženie na úrovni 1 eura a Game Pass Ultimate stojí 14,99 eur mesačne, čo predstavuje zdraženie na úrovni 2 eur.

Xbox Game Pass: Porovnanie jednotlivých variantov predplatnéhoZdroj: Microsoft
Xbox Game Pass: Porovnanie jednotlivých variantov predplatného

Zdroj: windowscentral, Microsoft

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit