Firmy si však môžu udržať tie pôvodné ešte 12 mesiacov.

Spoločnosť Microsoft oznámila, že od 1. apríla 2023 navyšuje svoje poplatky za balík Microsoft 365 a ďalšie cloudové služby. Dôvodom je zarovnanie cien pre jednotlivé regióny v súlade s výmennými kurzami medzi americkým dolárom a eurom. To sa týka aj Slovenska a navýšenie sa dotkne viac ako 20-tisíc tuzemských firiem.

Ako upozorňuje odborník na manažované IT služby Andrej Blanárik zo spoločnosti SANDING s.r.o., zmena sa týka najmä komerčných a biznis používateľov týchto služieb. „Zákazníci sa môžu zvýšeniu nákladov vyhnúť tak, že si zafixujú svoje objednávky licencií na 12 mesiacov. Ide o garanciu ako odoberať služby na pôvodnej úrovni. Zároveň sú ceny pri takejto fixácii nižšie ako mesačné. Musia to ale stihnúť do 31. marca 2023.

Softvérové balíky Microsoft 365 sú u nás obľúbené vďaka svojim aplikáciám ako je TEAMS, Outlook alebo OneDrive/SharePoint. Z dôvodu vylepšovania funkcionality svojich balíkov, ale i vývoja kurzových zmien plánuje Microsoft aktualizovať svoj sadzobník cien až dvakrát ročne

Zdroje: Sanding s.r.o.

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.