Aktuálna verzia 5 bude mať čoskoro svojho nasledovníka.

Nástroj Midjourney je veľmi obľúbený a je to jeden z najlepších nástrojov AI na kreslenie obrázkov. Využívajú ho aj iné služby, ktoré bežia na jeho jadre. Dalo by sa povedať, že verzia 6 bude predstavovať novú éru generovania grafiky. Zvýšiť sa má rozlíšenie obrázkov. Súčasťou enginu má byť nový upscalovací motor, ktorý vytvorí obrázky až do rozlíšenia 2048 × 2048 px, teda dvojnásobku aktuálne dostupné rozlíšenia. Na nové vlastnosti upozornil web ghacks.net.

Vďaka tomu budú obrázky ostrejšie a detailnejšie. Ako to už pri rozlíšení býva, toto si bude vyžadovať vyšší výpočtový výkon. To by mohlo znamenať zdvihnutie poplatkov pri nástrojoch a webových službách, kde je engine Midjourney použitý. Avšak zatiaľ predbiehame a o poplatkoch ešte nebola reč. Aktuálne sa dá základný plán Basic predplatiť za 10 USD mesačne alebo 8 USD mesačne pri ročnej platbe vopred.

Na lepšie definovanie toho, čo chcete vytvoriť, by sa mali dať použiť jazykové príkazy ešte detailnejšie a to s lepšou využiteľnosťou opisných slov. To navyše bez obáv, že zmätiete AI a výsledok bude horší. Jednou z najväčších výziev bude pravdepodobne generovanie ľudských postáv. V minulosti boli nevhodne vygenerované ruky, no to už piata verzia do veľkej miery opravila. Šestka by mala priniesť ďalšie zlepšenia. Budúcnosťou by mohlo byť generovanie 3D obsahu, to by však na teraz bola iba špekulácia.

midjourney discord rozhranieZdroj: Midjourney

Zdroj: ghacks.net

Zdroj obrázku: Claude AI UK

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.