Hama uRage Stream 750 HD je kondenzátorový mikrofón vhodný na podcasty, vlogy, ale aj nahrávanie hudby alebo streamovanie na Twitch či YouTube.

Je to mikrofón, ktorý sa pripája k počítaču cez USB port. Spolu s mikrofónom sa dodáva jednak ochranný kufrík z hliníka, ale aj 2,5 metra dlhý kvalitný kábel s textilným opletením. Na jednej stane je to USB-C, na druhej USB-A (tzv. veľký USB port). Na samotnom mikrofóne sú dva ovládače. Prvým určujete silu nahrávania cez mikrofón. Na ľavej strane je tzv. ľadvinová charakteristika (kardioidná), ktorá filtruje rušivé zvuky a je vhodná pre podcasty s dominanciou komentára. Guľová charakteristika (omnidirectional) na pravej strane zahŕňa aj okolité zvuky a je vhodná pre skupinové nahrávky.

Ako sme zistili, záznam hlasu je detailný záznam, bez skreslenia a s odfiltrovaním rušivých zvukov. Inštalácia je vlastne pripojenie USB kábla do počítača, všetko sa nainštaluje automaticky. Mikrofón drží spoľahlivo na stole vďaka kovovej nožičke. Na tele mikrofónu je aj 3,5 mm jack výstup na slúchadlá. Hlavná časť mikrónu pri nahrávaní svieti 7 farbami, čo vyzerá efektne vo videoblogoch.

Cena: 79,90 €

Zapožičal: Hama Slovakia

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.