Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon realizovala po celom svete viac ako tisíc zákazníckych inštalácií veľkoformátových roll-to-roll tlačiarní Colorado s technológiou UVgel. Od septembra tohto roku dosiahli spoločne všetky inštalované tlačiarne Colorado 1640 a 1650 celkový mesačný objem tlače cez milión metrov štvorcových.

Tisícka zákazníckych inštalácií podľa Canonu určite nie je konečným číslom, pretože obľuba veľkoformátových tlačiarní Colorado rýchlo rastie a nad očakávania sú aj vysoké objemy tlače, ktoré každý jednotlivý stroj zvláda produkovať. Podľa údajov spoločnosti Canon vytlačí takmer pätina zákazníkov, ktorí si zaobstarali Colorado 1640 alebo 1650, vyše 25 000 štvorcových metrov ročne.

Dirk Brouns

„Fungujeme na dynamickom trhu s neustále sa meniacimi požiadavkami na využitie tlačiarní. Hlavnou filozofiou nášho výskumu a rozvoja je preto blízko spolupracovať s našimi zákazníkmi a partnermi, aby sme sa mohli pri vývoji inovácií sústrediť na ich skutočné potreby. Po počiatočnom úspechu modelu Colorado 1640 sme identifikovali ďalšie možnosti rastu, ktoré sa našim zákazníkom ponúkajú. Vďaka obom riešeniam z rodiny Colorado, modelom 1640 a 1650, teraz dokážeme splniť akékoľvek požiadavky zákazníka v oblasti roll-to-roll tlače,“ hovorí Dirk Brouns, Vice President Large Format Graphics, Océ Technologies a Canon Company.

Model Colorado 1650, ktorý je druhým členom rodiny zariadení Colorado, bol spoločnosťou Canon predstavený v máji tohto roku na veľtrhu FESPA 2019 v Mníchove. Zároveň s ním boli prezentované aj nové flexibilné atramenty vhodné pre zákazníkov vytvárajúcich aplikácie, ktoré je potrebné ohýbať, omotávať či skladať – môžu nimi byť napríklad zarámované plátna, soft signage dekorácie, grafika osvetľovaná spredu alebo presvetľovanie zozadu, dekoratívne aplikácie ako sú napríklad flexibilné tapety a aplikácie pre použitie v exteriéri vrátane polepov pre vozidlá.

Novší z dvoch modelov Colorado tiež ponúka unikátnu technológiu FLX finish. Tá dáva zákazníkovi možnosť vybrať si medzi lesklým a matným efektom bez toho, aby musel meniť atrament alebo médium, a ponúka tak ešte širšie možnosti využitia. „Hľadali sme tlačiarne, ktoré nám umožnia kombinovať rôzne materiály, aby sme mohli vyvíjať nové produkty a koncepty – a to je naša silná stránka. Teraz môžeme tlačiť lesklý efekt na matný papier alebo matný efekt na lesklé médiá. Aplikácia tlače v dizajne interiéru nám prináša veľa nových obchodných príležitostí,“ pochvaľuje si novú technológiu Jeffrey Vermaat, spoluvlastník holandskej spoločnosti De resolutio ponúkajúcej tlačové služby.

Jednou z hlavných predností už zabehnutého modelu Colorado 1640 je vysoká produktivita a schopnosť tlače odolných grafik pre krátkodobé použitie bez nutnosti laminácie. Rýchlosť tlače pritom dosahuje okolo 40 m²/hodinu. „To je viac ako štvornásobne vyššia rýchlosť, než akú sme boli predtým schopní zákazníkom ponúknuť. To znamená, že namiesto toho, aby tlač jednej tapety na stenu do zákazníkovej kancelárie trvala štyri dni, tak ju teraz vytlačíme ešte v ten istý deň,“ hovorí Bartosz Swiderski, majiteľ poľského grafického produkčného štúdia Studio Bell.

Najviac nainštalovaných tlačiarní Colorado na svete má grafická spoločnosť Freeman Company z USA. Jej riaditeľ pre grafické technológie Constantin Serban nedávno navýšil ich počet na rovných desať strojov Colorado 1640 a ďalších desať strojov Colorado 1650. Počas výstavy PRINTING United 2019 bola spoločnosť Freeman Company preto vyhlásená za popredného zákazníka spoločnosti Canon za rok 2019.

„Naši zákazníci žnú plody strategického programu Canon pre inovácie, ktorý sa sústredí na vývoj veľkoformátových tlačových strojov, unikátneho atramentu UVgel a našich vlastných tlačových hláv. Ako jeden z mála výrobcov digitálnych tlačiarní, ktorí sú toho schopní, sme vytvorili optimalizovanú produkčnú technológiu, ktorá dokonale spĺňa nároky trhu,“ komentuje úspechy radu Colorado Dirk Brouns zo spoločnosti Canon.

Značky: