Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mestská mobilita, udržateľnosť, kozmopolitizmus a individualita sú na mnohých miestach v okolí Mníchova stredobodom dialógu medzi vizionármi a komunitou.

Centrum MINI Hub v pavilóne MINI na námestí Lenbachplatz bude na IAA 2021 „tým najlepším miestom, kde treba byť“. Mestská mobilita a udržateľnosť sú hlavnými témami Medzinárodného autosalónu (IAA) 2021, ktorý sa prvýkrát uskutoční v Mníchove, sídle BMW Group. Stane sa fórom pre prednášky a diskusie o budúcnosti individuálnej dopravy a spoločného života v centrách miest.

MINI tento dialóg na IAA Mobility 2021 obohacuje inováciami a víziami pre lokálne bezemisné potešenie z jazdy, konzistentné šetrenie zdrojov, individualitu a emocionálne silné zážitky. Motto #BIGLOVE, ktoré si MINI zvolilo, odkazuje ako na ochranu klímy a životného prostredia, ako aj na medziľudské kontakty. Týmto spôsobom sa prevzatie zodpovednosti za prirodzené základy života stretáva s kozmopolitnou a nediskriminačnou spoluprácou v rámci celosvetového spoločenstva MINI.

Na IAA Mobility 2021 bude MINI v rôznych formátoch a na niekoľkých miestach bavorského hlavného mesta sa bude usilovať o dialóg s verejnosťou. Na summite na mníchovskom výstavisku sa zameria na témy elektrifikácie a digitalizácie. „Open Space“ na námestí Max-Joseph-Platz v centre mesta poslúži ako scéna pre nové koncepcie mobility v mestskej doprave. MINI Brand Hub, pavilón MINI na námestí Lenbachplatz, sa stane oázou inšpirácie a miestom pre stretnutia v pohodovej atmosfére. Celý modelový rad britskej prémiové značky sa ukáže v budove BMW Welt.

Rôzne miesta výstavy IAA Mobility 2021 budú prepojené prostredníctvom linky Blue Lane, ktorá povedie mestskou oblasťou a návštevníkom ponúkne príležitosť užiť si lokálnu bezemisnú zábavu z jazdy v čisto elektrickom MINI Cooper SE (kombinovaná spotreba energie: 17,6-15,2 kWh / 100 km podľa WLTP, 16,9-14,9 kWh / 100 km podľa NEDC). Online streamovacia služba bude do celého sveta digitálne prenášať najdôležitejšie udalosti veľtrhu IAA Mobility 2021, či už naživo, alebo zo záznamu.

Summit na výstavisku

Mníchovské výstavisko je miestom konania tzv. Summitu, kde sa tradičné výstavné aktivity kombinujú s novými formami komunikácie. Prezentácia značky MINI prebehne vo výstavných halách s plným zameraním na čisto elektrickú radosť z jazdy. Vrcholom bude safety car MINI Electric Pacesetter, postavený na základe modelu JCW. Svojimi agilnými jazdnými vlastnosťami a čisto elektrickým pohonom sa tento automobil nedávno skvele osvedčil na úzkych mestských okruhoch majstrovstiev sveta ABB FIA Formula E. Interaktívna výstavná expozícia, ktorá je navrhnutá v štýle mestského industriálneho prostredia, navyše ponúkne prehľad histórie značky, aktuálny modelový rad vozidiel s elektrifikovaným pohonom a vízie budúcnosti mestskej mobility.

K videniu bude čisto elektrický model MINI Cooper SE a tiež plug-in hybridný MINI Cooper SE Countryman All4 (kombinovaná spotreba paliva: 2,1-1,7 l / 100 km podľa WLTP, 2,1-1,9 l / 100 km podľa NEDC, kombinovaná spotreba energie 15,5-14,8 kWh / 100 km podľa WLTP, 14,8-14,1 kWh / 100 km podľa NEDC, kombinované emisie CO2: 47-39 g / km podľa WLTP, 48-44 g / km podľa NEDC. Obľuba týchto dvoch modelov v poslednej dobe zabezpečila, že v prvej polovici roka 2021 bolo celosvetovo viac ako 15% všetkých predaných modelov MINI elektrifikovaných. Na nemeckom trhu tento podiel narástol už na 30%.

Aby MINI Cooper SE Countryman All4 zdôraznil svoj univerzálny charakter a bol inšpiráciou pre výlety do prírody, je na Summite predstavený so strešným stanom talianskeho výrobcu Autohome, ktorý bol navrhnutý v dizajne MINI.

Okrem toho bude na IAA 2021 predstavená najnovšia kolekcia MINI Lifestyle Collection, digitálne služby MINI Sharing využívajúce chytré telefóny a najnovšia verzia aplikácie MINI. Univerzálne digitálne rozhranie medzi MINI a jeho vodičom ponúka nové funkcie pre pohodlnú navigáciu a tiež užitočnú podporu nabíjania pre plug-in hybridné a elektrické vozidlá. Súčasťou digitálnej prezentácie bude tiež koncept MINI Vision Urbanaut. Ďalší pohľad do budúcnosti mobility a spolužitie v mestských oblastiach ponúka program URBAN-X, akcelerátor technologických start-upov založený spoločnosťou MINI, ktorého nápady a projekty budú tiež predstavené na summite.

Open space v centre mesta

Fyzická podoba konceptu MINI Vision Urbanaut bude vystavená v open space priestore na námestí Max-Joseph-Platz v bezprostrednej blízkosti Štátnej opery a divadla Residenztheater. Tam sa návštevníci môžu dozvedieť o aktuálnych inováciách a priekopníckych koncepciách udržateľnej mobility a diskutovať s odborníkmi o myšlienkach a stratégiách mestskej mobility zajtrajška. Dialóg medzi vystavovateľmi a verejnosťou je jednou z kľúčových inovácií veľtrhu IAA v roku 2021. MINI Vision Urbanaut sa tiež stane miestom, kde sa bude debatovať. Štúdia, ktorú môže verejnosť prvýkrát zažiť ako skutočné vozidlo v MINI Urban Hub, stelesňuje budúcnosť udržateľného dizajnu a novú interpretáciu typického „chytrého využitia priestoru“ značky. Úplne elektrické vozidlo ponúka nielen slobodu individuálnej mobility, ale môže byť tiež použité ako útočisko alebo miesto stretnutia na výmenu nápadov s priateľmi.

Pavilón MINI na námestí Lenbachplatz

Vďaka pavilónu MINI na Lenbachplatz má britská značka v centre mesta atraktívne miesto stretnutia, ktoré sa počas IAA Mobility 2021 stane absolútne tým „najlepším miestom, kde treba byť“. Tu sa pozornosť nezameriava len na automobily, ale na celkový prístup značky, ktorý je vyjadrený v motte #BIGLOVE. V historickej budove, ktorú MINI zdieľa s niekoľkými renomovanými partnermi z oblasti životného štýlu, dizajnu a technológií, na návštevníkov čakajú výstavy, prezentácie a diskusie a tiež rozmanitý zábavný a kultúrny program. Okrem iného sú plánované prezentácie technologických start-upov, ktoré sa zaoberajú dizajnom budúcnosti mestských obytných priestorov a sú podporované značkou MINI ako súčasť start-upu Accelerator URBAN-X. Na ďalšej live akcii s vedúcimi osobnosťami sa v pavilóne MINI pod heslom „Mesto zajtrajška vzniká dnes“ bude konať dialógová platforma „The Sooner Now“.

Okrem toho pavilónu MINI dominuje nová spolupráca medzi MINI a britským dizajnérom Paulom Smithom. Cieľom je spoločne navrhnúť riešenia, ktoré sa ešte viac zamerajú na témy udržateľnosti.

Sir Paul Smith je už dlho jedným z najznámejších britských návrhárov pánskej módy. Na konci 90. rokov navrhol špeciálnu limitovanú sériu klasického Mini v ním vytvorenom modrom odtieni a tiež ojedinelý exemplár s lakom v typickom dizajne viacfarebných pruhov. Prvým výsledkom novej spolupráce je unikátny aktuálny model MINI, ktorý môžete obdivovať na veľtrhu IAA Mobility 2021 v pavilóne MINI.

Modelová paleta vystavená v budove BMW Welt

Ďalším cieľom návštevníkov IAA Mobility 2021 je BMW Welt neďaleko Olympijského parku. Vo futuristicky navrhnutom zážitkovom centre je tiež umiestnený svet značky MINI, v ktorom je k videniu aktuálna modelová paleta a celý rad ďalších produktov.

Značky: