Slúchadlá pre hráčov nemusia byť nutne vo forme veľkých mušlí. Roccat Vire Mobile sú slúchadlá do uší, ktoré však majú nadštandardnú výbavu a trochu iné pojatie.

Je to zároveň komunikačný headset. Čiže ich môžete použiť v hrách, ale tiež aj pri telefonovaní. Na kábli z ľavej mušle je mikrofón s potlačovaním šumu a konektor je štvorpólový. Teda bez problému ich spojíte s mobilným telefónom. Ak potrebujete, v balení je ďalší kábel vo forme krátkej rozdvojky. Tá rozdeľuje konektor na vstup a výstup. Ak teda potrebujete zapojenie do notebooku, ktorý má samostatný výstup a vstup, spravíte to práve cez tento kábel. No a výrobca myslel aj na tých, čo majú na hry klasický desktop. Takúto rozdvojku pribalil k slúchadlám, pričom meria 1,3 m. Keď k tomu pripočítate 1,2 m kábel na slúchadlách, pokojne ich zapojíte aj do skrinky umiestnenej pod pracovným stolom.

Mušle majú na konci pogumovanie a sú vhodné pre používateľov, ktorým prekážajú silikónové návleky vkladajúce sa do zvukovodu. Tieto sa dajú priložiť len na kraj ucha. Avšak aj napriek tomu by sme ocenili aspoň molitanové návleky.

Kvalita zvuku je veľmi dobrá, pri detailnejšom započúvaní sa narazíte na výraznejšie stredy. Inak sú slúchadlá vhodné nielen na hry, ale aj na počúvanie hudby. V tomto smere si kupujete naozaj univerzálny model. Nielen spôsobmi pripojenia, ale aj zvukovo. Kábel neprenáša interferencie z oblečenia a je dostatočne pružný, aby nijako neprekážal. Frekvenčný rozsah je 18 ÷ 22 000 Hz, čo znamená dôraz na nízke tóny. Stačí si slúchadlá poriadne založiť na uši a vychutnáte si nadštandardnú dynamiku basov, s prihliadnutím na rozmery slúchadiel.

Cena: 31,90 EUR
Zapožičal: AGEM Computers

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.