Sledujte s nami predstavenie noviniek spoločnosti Panasonic.

15:50 – Je tu koniec tlačovej konferencie, ideme si pozrieť skutočné produkty. Sú tu vystavené premiérovo pre novinárov.

15:49 – Prémiový produkt Technics SP-10R

15:48 – Digitálne gramofóny nevymreli a ani sa nechystajú. Kto chce skutočne prvotriedny zvuk, je tu vinyl a gramofóny.

15:46 – Ideme na divíziu Technics. Novinky sú zamerané pre skutočne hudobných fajnšmekrov. Dostupné globálne v priebehu septembra.

15:40 – Je tu ďalšie skutočné zariadenie. Panasonic Lumix GH5 nahrávajúca v Hybrid Log Gamma. Vraj najrýchlejší fotoaparát…dostupný na konci septembra.

15:39 – Na pódiu je ďalší človek. Tento raz Danny Kaye, Executive VP z 20th Century Film Corp. Podľa jeho slov je teda spolupráca obojstranne prospešná. Filmári chcú výrobcov TV a naopak. Výrobcovia TV chcú filmárov a poznať ich názory na vyrobené produkty.

15:37 – Je prirodzené, že výrobcovia TV na to nie sú sami. Spolupracujú s filmármi. Stefan Sonnenfeld hovoril o tom, aký dôležitý je obraz v TV. Spolupracoval na filmoch Wonder Woman, Star Wars: The Force Awakens a ďalších

15:32 – Takisto aj tu sa spoliehajú na vlastný super procesor špeciálne pre tieto  série TV.

15:29 – Tak a konečne tu máme telky. Predstavené sú dve hlavné série – EZ1000 a EZ950. Prvá vo veľkosti 77 a 65 palcov, druhá v 65 a 55-palcovej verzii. Podľa toho, koľko máte doma miesta a peniažkov na účte 🙂

Už sme ich videli, no highlightom a premiérovu na IFA 2017 je práve EZ1000 vo verzii 77″.

15:27 – Panasonic GA10 – inteligentný reproduktor vo forme digitálneho asistenta. Vraj najlepší muti-room reproduktor vo svojej triede. Ukážky hudbu spúšťa cez čarovné zaklínadlo „OK Google“. Ak to nie je vopred nachystané, funguje veľmi dobre.

15:25 – Na pódiu sa objavila Michiko Ogawa. Má na starosti divíziu Technics a o zvuku vie vraj všetko. Stojí za produktami tejto značky pri ich zrode a a vývoji.

15:20 – Pekný nápad, keď zoberieme, že lampy máte každých pár niekedy desiatok metrov. Nešlo by však o obyčajné lampy. Ale modulárne. Budú mať v sebe nabíjačku, osvetlenie samozrejme ale napríklad aj bezpečnostnú kameru.

15:18 – Čo je to smart cities? Niečo, čo si ťažko vieme predstaviť. Tak napríklad firma chce pomáhať budovať infraštruktúru nabíjačiek pre elektrické autá. Čo tak ju dať priamo do pouličnej lampy?

15:14 – V budúcnosti by sme mali vidieť špeciálne platformy batérií na uchovávanie veľkého množstva energie zo solárnych panelov a skladovanie v ich batériách. Mohli by sme sa stať nezávislými na dodávateľoch elektrickej energie.

15:09 – Panasonic sa bude zapájať do vodíkových technológií a v súčasnosti už má koncept svojich riešení v japonských mestách. Veľké plány majú s vodíkovými autami, nahradia elektrické autá?

15:07 – Laurent Abadie, predseda a CEO Panasonicu hovorí o tom, že sa firma bude zapájať do ekologických riešení a smart cities.

15:06 – Aj tento raz bol začiatok príchodom predstaviteľa Panasonicu na nejakom vozítku – na elektrickom skútri.

 

15:02 – Konferencia naozaj začal na čas 🙂 Poďme na predstavované novinky.

14:59 – Konferencia sa začne o jednu minútu, aspoň podľa hlasu „športového komentátora“, ktorý to tu odpočítava 🙂

Sme na mieste, článok priebežne aktualizujeme

 

Sledujte s nami predstavenie najdôležitejších produktov Panasonic, ktoré dnes predstaví na výstave IFA 2017 v Berlíne.

 

 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.