Čínske elektromotory dokážu s prehľadom konkurovať aj európskym výrobkom a inak tomu nie je ani v tomto prípade.

Pôvodom čínska spoločnosť – Mivice – dlhodobo vyvíja rôzne komponenty pre elektrické bicykle, od motorov, cez batérie až po najrôznejšie snímače. Najaktuálnejšími produktmi sú dva elektromotory pre e-bicykle s označením M100 a M200. Oba motory sú „nábojové“, teda použiteľné buď na prednom alebo zadnom kolese. Odlišné sú však v parametroch, ktoré ponúkajú a v špecifikácii pre rôzne druhy bicyklov.

Mivice M100/M200
Mivice M100/M200

Začneme tým lepším, teda modelom M200, ktorý je určený predovšetkým pre vyťaženejšie bicykle (horské, mestské na dlhšie vzdialenosti a menšie nákladné), pričom ponúka maximálny krútiaci moment 45 Nm. Hmotnosť tohto elektromotora je 2,5 kilogramu, čo je celkom bežná špecifikácia. Výhodou je, že motor budú môcť použiť rôzni výrobcovia elektro bicyklov, nakoľko je vybavený pevnou osou v rozmere 12×148, taktiež je kompatibilný s až 12 rýchlostnými kazetami. Dodajme, že Mivice M200 je aktuálne najvýkonnejší motor značky.

Základný model M100 je o niečo kompaktnejší a ľahší (hmotnosť 1,75 kilogramu), pričom ponúka maximálny krútiaci moment 40 Nm. Tento motor je svojou stavbou určený pre jednoduchšie mestské elektrické bicykle alebo skladačky, kde treba nakombinovať dostatočný výkon a relatívne nízku hmotnosť. Ako model M200, tak aj M100 je kompatibilný s až 12 rýchlostnými kazetami.

Mivice Battery
Mivice Battery

Okrem e-motorov má spoločnosť Mivice v ponuke aj nové batérie, konkrétnejšie model B540, čo je relatívne kompaktná batéria s kapacitou 540 Wh vhodná pre náročnejšie e-bicykle vyžadujúce dlhší dojazd, resp. lepšiu výdrž v náročných podmienkach. Batéria s označením B360 je vhodná pre bežné elektrické bicykle, napr. mestské a ponúka kapacitu 360 Wh.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE