Google pritvrdí a bude odstraňovať videá, ktoré sú konšpiratívne.

Podľa servera The Guardian sa tak stane v nadväznosti na rýchle šírenie takýchto videí. Teraz aktuálne k téme 5G a koronavírusu. Nebude sa ale odstraňovať všetok obsah a 5G konšpiratívny obsah zostáva aj naďalej povolený.

Ak sa ale video zmieni zároveň aj o koronavíruse, bude vymazané. Okrem toho sú tu samostatné pravidlá pre monetizáciu takýchto videí. YouTube má navyše už teraz jasné pravidlá, ktoré zakazujú propagovanie lekársky nepodložených tvrdení o zabránení šírenia tohto vírusu.

Pritvrdenie nie je len samotná iniciatíva Googlu a jeho servera YouTube. Deje sa tak aj po tom, čo boli ohlásené útoky s cieľom poškodiť stožiare, na ktorých je 5G vysielač. Svoje o tom vie Vodafone vo Veľkej Británii.

Generálny riaditeľ Vodafone UK, Nick Jeffrey sa vyjadril, že ide o poľutovania hodný čin, keďže takéto útoky spôsobujú výpadky signálu pre ľudí, ktorí sa potrebujú spojiť nielen so záchrannými zložkami v krajine.

Znepokojivé je aj to, že na YouTube bolo šírené nepravdivé video o tom, že vlastne koronavírus je len maskovací manéver na znemožnenie odhalenia škodlivosti 5G. YouTube sporné videá odstraňuje aj manuálne, no zväčša sa bude spoliehať na svoje automatizované systémy.

Zdroj: The Guardian

Prečítajte si aj:

O2 je čoraz bližšie ku spusteniu vlastnej 5G siete

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.