Ako ďalšia cena pre zúčastnených v ankete Mobil roka 2018 na vás čaká aj softvér. Vyhrať môžete jeden z troch kusov ESET Mobile Security alebo ESET Family Security Pack.

ESET Mobile Security pre Android sa stará o vašu bezpečnosť na internete. Pomocou neho si preveríte, či náhodou nemáte v telefóne vírusovú nákazu, špeciálne sa otestujú všetky nainštalované aplikácie. A trvá to len chvíľu. ESET Mobile Security sa o váš telefón postará aj vtedy, ak vám ho niekto ukradne, alebo ho niekde stratíte. To sa naozaj môže stať a vtedy je každá pomoc vítaná.

Na diaľku tak budete môcť lokalizovať, kde sa váš telefón nachádza a tiež získate obraz, ktorý si odfotíte prednou a zadnou kamerou. Na vami uvedené číslo príde aj SMS o tom, ak niekto vo vašom telefóne vymení SIM kartu. Snaha o odinštalovanie tohto programu je chránená heslom.

Rovnako si môžete vytvoriť bezpečnostný audit, ktorý preverí vaše aplikácie, upozorní vás na to, že ste pripojení na nechránenú Wi-Fi sieť, že siete v hlasovou alebo dátovom roamingu. Ďalšie moduly tohto programu sú zameraní na Anti-phishing, jednotlivé aplikácie si môže zamknúť proti nepovolenému použitiu a vytvoriť si môžete aj Správu o bezpečnosti.

Program ESET Mobile Security si môžete bezplatne v plnej verzii vyskúšať na dobu 30 dní.

App Store

Program ESET Family Security Pack potom slúži na ochranu celej domácnosti, obsahuje 4 licencie na zaistenie bezpečnosti ľubovoľného zariadenia (Android, Windows, macOS, Linux) a tiež je možné chrániť váš inteligentný televízor s operačným systémom  Android napr. pred tým, aby sa nezačal používať na dolovanie bitcoinov. To všetko na dobu 1,5 roka. Viac o ESET Smart TV Security nájdete na tejto stránke.

Na to, aby ste vyhrali, stačí málo. Navštívite stránku Mobil roka, zaregistrujete sa, vyberiete si svojich favoritov a už stačí mať len trochu šťastia. Držíme vám palce, skúste to!

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.