Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Okrem autonómneho mobilného robota MiR250 predstavuje spoločnosť po prvý raz aj štandardný nadstavbový modul MiR250 Shelf Carrier

Spoločnosť Mobile Industrial Robots (MiR), medzinárodný líder na trhu mobilných robotov, uvádza nový autonómny mobilný robot MiR250, inovatívny model plný najnovších technológií, ktorý sa ľahko a účinne naviguje v prostredí s vysokou koncentráciou osôb. Spoločnosť tak opäť posúva štandardy v odbore internej logistiky pomocou robota, ktorý je rýchlejší, bezpečnejší a svižnejší než akékoľvek iné riešenie vo svojej kategórii dostupnej na svetovom trhu.

Uvedením modelu MiR250 na trh získavajú odvetvia priemyselnej výroby, logistiky a zdravotníctva úplne nový nástroj na optimalizáciu vnútropodnikovej prepravy. Nový robot sa dokáže pohybovať rýchlosťou 7,2 km za hodinu. Jeho konštrukcia je kratšia a nižšia a umožňuje pohyb v obmedzenom priestore – prejde napríklad dvermi so šírkou 80 cm.

„Čím sú roboty agilnejšie, tým sú užitočnejšie. V priemyselných prostrediach sa nachádza mnoho miest s veľmi obmedzeným priestorom. Súčasným trendom je inštalácia mobilných robotov do existujúceho prostredia. Zo strany priemyselného sektoru registrujeme vysoký dopyt po robotoch, ktoré dokážu podchádzať pod prekážkami, zvládajú navigáciu v úzkom priestore, malých výťahoch a rýchlo zvládajú obchádzanie rohov.  Preto predstavujeme robot, ktorý presne zodpovedá požiadavkám trhu,“ hovorí Thomas Visti, výkonný riaditeľ spoločnosti MiR.

Interná logistika je vzhľadom k početnosti a opakovateľnosti úloh v kombinácii s nedostatkom kvalifikovaných pracovných síl pre mnoho spoločností kritickým miestom. Mobilné roboty, ktoré sú autonómne a dokážu sa pohybovať okolo osôb a iných prekážok, posilňujú internú prepravu v mnohých rôznych priemyselných odboroch na celom svete. Nový model MiR250 dokáže logistiku zefektívniť ešte viac.

„Maximalizovali sme čas prevádzky robota MiR počas 24-hodinového cyklu, pretože MiR250 sa nabíjajú dvakrát rýchlejšie než iné menšie mobilné roboty. V prípade nepretržito pracujúceho robota to zodpovedá ďalším trom hodinám prevádzky počas 24 hodín. A ak nechcete mať vôbec žiadne prestoje, výmena batérie za inú trvá iba dve minúty,“ spresňuje Thomas Visti.

Autonómne mobilné roboty sú navrhnuté tak, aby s nimi ľudia spolupracovali bez dodatočných bezpečnostných opatrení. Vďaka integrovanejším bezpečnostným funkciám je MiR250 najbezpečnejším mobilným robotom svojho druhu, ktorý spĺňa všetky platné bezpečnostné normy. Na modeli MiR250 nahradila spoločnosť rad štandardných komponentov ešte odolnejšími, čo v praxi znamená, že teraz má robot dlhšiu životnosť a je určený na prácu v priemyselnom prostredí.

„Málo robotov dostupných na trhu automatizácie logistiky je vyrobených dostatočne robustne, aby vyhoveli požiadavkám na odolnosť v priemyselnom prostredí. Jedinečnú pozíciu dodávateľa robotov aj pre tento segment sme dosiahli prostredníctvom inovácií na základe požiadaviek užívateľov, vďaka ktorým sme zistili potreby zákazníkov aj trhu,“ dodáva T. Visti.

Robot MiR250 je rovnako, ako ostatné produkty MiR, veľmi flexibilný a dokáže sa rýchlo prispôsobiť individuálnym potrebám zákazníka pomocou rôznych nadstavbových modulov. Spoločnosť práve teraz po prvý raz ponúka štandardnú zdvihovú jednotku MiR250 Shelf Carrier, ktorá po upevnení na robot MiR250 umožňuje zdvíhať a doručovať police. Robot je tiež možné vybaviť valčekovým dopravníkom, robotickými ramenami, policovým systémom a ďalšími aplikáciami od širokej siete partnerov MiR.

 

Značky: