RealityScan od Epic Games sa začína testovať v uzavretej beta verzii.

Zdá sa, že štúdio Epic Games začína novú éru. Po tom, čo bol sprístupnený Unreal Engine 5, spoločnosť začína s testovaním novej aplikácie, ktorá premení fotografie na 3D skeny. Aktuálne je spustené obmedzené beta testovanie pre iOS, pričom sa očakáva, že verejná beta príde už onedlho. S Androidom sa počíta až neskôr v tomto roku.

Základom je fotogrametrický softvér od Capturing Reality s názvom RealityCapture, ktorý dokáže rýchlo konvertovať laserové skeny alebo obrázky do 3D. Teraz však prichádza na rad materská spoločnosť Epic Games, ktorá chce výhody tejto technológie priniesť aj do telefónov. 

To umožní rôznym profesiám využívať výhody skenovania objektov, ktoré môžu použiť v rôznych projektoch. Aplikácia k spracovaniu obrázkov využíva servery RealityCapture, kde sa zmenia na 3D objekty. Na ukladanie skenov následne dobre poslúži platforma Sketchfab, ktorú takisto vlastní Epic Games.

Je pritom na každom jednom používateľovi, čo následne spraví s vytvoreným obsahom. Buď ho predá ďalším kreatívcom, alebo sa bude dať využívať v rôznych projektoch – 3D, AR, VR alebo hrách. 

Zdroj: engadget

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.