Mobilný router s vlastným akumulátorom je vyššia úroveň šírenia internetu napríklad cez smartfón. Nepotrebujete sa obávať rýchleho vybitia smartfónu a pripojíte k nemu až 32 zariadení. Dvojpásmový router ZyXEL WAH7706 je veľmi dobrý doplnok na pripojenie, ak cestujete a potrebujete mať vlastnú Wi-Fi sieť.

Na našom trhu je navyše dostatok možností, ako si aktivovať dátovú kartu za výhodný peniaz a mať tak LTE spojenie všade so sebou. Ocenili sme vymeniteľný akumulátor, to v prípade, že by ste si chceli dokúpiť náhradný a predĺžiť už tak dlhú dobu používania. Výrobca hovorí o maxime v podobe 10 hodín, no táto doba je závislá na spôsobe použitia. V každom prípade sme s routerom vydržali v prevádzke dva bežné pracovné dni, s tým, že v kancelárii sme ho nepoužívali. Intenzívne sme ho využívali počas cestovania.

Má vlastné rozhranie dostupné cez webový prehliadač, ktoré slúži na nastavenie oboch pásiem Wi-Fi, nastavenie dátového limitu, výber povolených zariadení, ktoré sa k nemu môžu pripojiť a ďalšie voľby. Tu môžete posielať aj čítať SMS správy a spravovať kontakty na SIM karte.

ZyXEL_WAH7706_7015 (1)_vyd2016_2_nowat

Zariadenie má OLED displej, ktorý informuje o stave akumulátora, počte pripojených zariadení aj režime siete. Ocenili sme nielen automatický výber medzi 2/3/4G, ale aj pevný výber, v ktorej sieti má zariadenie fungovať. To sa hodí práve pri najmladšom mobilnom operátorovi na našom trhu.

Tlačidlom WPS na boku zariadenia sa dá prepínať medzi štyrmi obrazovkami. Prvá je hlavná a zobrazuje vyššie uvedené údaje, druhá a tretia zobrazujú informácie o Wi-Fi 2,4 a 5 GHz a posledná patrí štatistike prenosu dát. Detailnejšie potom nájdete vo webovom rozhraní.

Zariadenie podporuje LTE Cat. 6, teda rýchlosti do 300 Mbps pre download a 50 Mbps pre upload. Wi-Fi a/b/g/n/ac. Vedľa Micro SIM karty je slot na microSDHC kartu do 32 GB. Budete tak môcť zdieľať dáta z tejto karty medzi pripojenými zariadeniami. Ocenili sme aj možnosť napojenia routera cez microUSB port priamo k počítaču, nepotrebujete teda Wi-Fi a vytvorí sa káblové spojenie, tzv. USB Tethering.

Cena: 189 EUR
Zapožičal: ZyXEL

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 2/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.