Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Európske a slovenské médiá pasujú model Ceed medzi najlepšie nové automobily za posledných 12 mesiacov. Nový model získal uznanie za svoju kultivovanosť, moderný dizajn, charakter jazdy a množstvo pokročilých technológií. Pre model Ceed ide o druhý postup medzi finalistov Auto roka a tretie vstúpenie značky Kia do užšieho výberu Auto roka v Európe.. V Európe sa už predávajú nové modely Ceed a Ceed Sportswagon. Verzie ProCeed a Ceed GT sa začnú predávať v 1. štvrťroku 2019.

Nová Kia Ceed sa dostala medzi siedmych finalistov ocenenia Auto roka 2019. Európske a slovenské médiá zaradili nový kompaktný rodinný automobil Kia medzi najlepšie automobily, ktoré sa začali predávať za posledných 12 mesiacov

Nový model Ceed vychádza z tých istých kľúčových prvkov, ktoré mu boli oporou od samotného vzniku. V Európe sa predáva od leta. Vyspelý a športový nový dizajn je skombinovaný so sériou pokročilých technológií, vďaka ktorým je najnovší Ceed ešte pohodlnejší, praktickejší a bezpečnejší. Nový model využíva rad nových, turbodúchadlom prepĺňaných motorov a do vienka dostal európske parametre jazdy a ovládania, takže je zábavnejší a pútavejší než kedykoľvek predtým. Každý model Ceed je krytý jedinečnou sedemročnou zárukou Kia.

Je to už druhýkrát, čo sa Ceed uchádza o ocenenie Európske auto roka – model prvej generácie sa dostal do užšieho výberu v roku 2008 – a druhý rok po sebe, čo sa do užšieho výberu dostala značka Kia. Sedan Stinger sa v Európe dostal do užšieho výberu tohto ocenenia minulý rok, zatiaľ čo na Slovensku sa stal Stinger autom roka 2018.

Emilio Herrera, prevádzkový riaditeľ spoločnosti Kia Motors Europe, v tejto súvislosti poznamenal: „Model Ceed sa v Európe predáva už viac ako desať rokov a naďalej zostáva oporou rastu značky Kia na celom kontinente. Nová generácia bola navrhnutá a skonštruovaná výhradne pre európskych zákazníkov a rovnako ako jej predchodcovia sa aj naďalej vyrába na Slovensku. Toto je európske auto z každého uhla. Bezkonkurenčná kombinácia vysokej kvality, nádherného dizajnu a pokročilých technológií priťahuje stále viac a viac zákazníkov.“

V žilinskom závode Kia na Slovensku sa od spustenia výroby v roku 2006 vyrobilo viac ako 1,3 milióna vozidiel Ceed. Nová modelová rodina sa momentálne skladá z päťdverového hatchbacku a kombi Ceed Sportswagon.

Rodina modelov Ceed sa rozšíri v prvom štvrťroku 2019. Príde nový výkonný hatchback Ceed GT aj nová Kia ProCeed – päťdverová verzia s karosériou „shooting brake“, ktorá spojí fantastický dizajn s priestorom a univerzálnosťou vozidiel typu tourer. Tretia generácia verzie ProCeed debutovala v roku 2018 na autosalóne v Paríži a nedávno sa začala vyrábať na Slovensku. Nová, tretia generácia modelu ProCeed ako najšportovejší člen rodiny Ceed bude k dispozícii výlučne vo výbave GT Line alebo ako vysokovýkonný model GT.

Značky: