Práve tento problém riešia mnohí majitelia nových notebookov. Výrobcovia totiž začali nasledovať príklad MacBookov a jediným fyzickým portom je USB-C. Navyše ani týchto portov nebýva veľa.

Ako potom prepojiť notebook a napr. projektor, LED stenu, veľký televízor a zrealizovať prezentáciu alebo si pozrieť film? Riešenie prináša dánska spoločnosť Vivolink, ktorá sa dlhodobo venuje výrobe kvalitných káblov.

Jej ponuku sme si pozreli na výstave ISE 2024 v Barcelone. Centrom výstavného stánku bol ústredný USB hub s dvoma výstupmi HDMI. Práve dva výstupy totiž umožňujú pri dnes takých populárnych online prezentáciách na jednom monitore sledovať prezentáciu a na druhom mať pripojené svoje obecenstvo.

Duálny USB Hub od firmy Vovilink
Duálny USB Hub od firmy Vivolink

Okrem toho sme videli na stánku Vivolink aj ďalšie produkty – napr. USB hub s jedným HDMI výstupom, ďalej kábel, ktorý v HDMI konektore obsahuje čip konvertujúci USB-C na HDMI. Okrem toho je možné prenášať aj možnosť dotykového ovládania moderných prezentačných displejov pomocou portu USB-B a existuje aj variant s možnosťou napájania vzdialeného notebooku cez port USB-C. Toto riešenie si vyžiadali sami zákazníci Vivolink.

Vivolink kábel s prenosom HDMI a portu na prenos dotyku
Vivolink kábel s prenosom HDMI a portu na prenos dotyku

Zdroje: Vivolink, vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.