Okuliare pre Windows Mixed Reality sme testovali v kombinácii s herným notebookom Acer Predator Helios 300 v jednej z najvyšších dostupných konfigurácií.

Kombinácia tohto notebooku a okuliarov je výborná aj z hľadiska prenášania virtuálnej reality. Ide totiž o pomerne kompaktné riešenie. Notebook má hmotnosť 2,7 kg a hrúbku 26,8 mm, čo sú dnes v tomto segmente štandardné parametre. Nič to nemení na fakte, že notebook sa dá pomerne pohodlne nosiť a výhodou okuliarov Acer Windows Mixed Reality Headset je, že sú tiež kompaktné (v porovnaní s konkurenciou) a k fungovaniu vyžadujú iba kábel, ktorý je ich súčasťou.

Acer Predator Helios 300 v modelovom označení G3-572-79WY obsahuje procesor Intel Core i7-7700HQ, 16 GB RAM a grafickú kartu NVIDIA GeForce GTX 1060 so 6 GB videopamäte. Ukladací priestor zabezpečuje kombinácia 256 GB SSD úložiska a 1 TB pevného disku pre hry. Takáto konfigurácia je dobre vyvážená a ak zvažujete kúpu herného notebooku strednej triedy, odporúčame sa orientovať práve na takúto výbavu. Pripravte si minimálne 1400 eur, v prípade Helios 300 je cena na úrovni 1455 eur.

Notebook od Aceru však ponúka kvalitné hliníkové šasi, praktický a štýlový dizajn a pokročilé chladenie. Chladiť tak výkonný hardvér v tele s hrúbkou 2,7 cm nie je nič jednoduché a počas testovania sme namerali maximálne hodnoty procesora na úrovni 88 °C. Ide ešte stále o akceptovateľnú hodnotu.

V prípade grafickej karty sa teploty v záťaži pohybovali okolo 75°C, čo je štandardná hodnota v notebookoch. K dispozícii je však softvér, pomocou ktorého môžete aktivovať výkonnejšie chladenie alebo upravovať úroveň pretaktovania. V štandardnom nastavení je notebook pomerne tichý, a to aj v záťaži.

Acer Predator Helios 300 ponúka pokročilý výkon, ktorý vo veľmi dobrej kvalite zvládne aj virtuálnu realitu a bez problémov si poradí s dnešnými hrami v rozlíšení Full HD. Z hľadiska hrania v rozlíšení 1080 px ide tiež o dobrú investíciu do budúcnosti. Výdrž batérie sme namerali na úrovni 3 hodín, čo je dobrý výsledok. Počas náročného hrania však treba počítať s približne hodinovou výdržou.

Cena: 1455 EUR
Zapožičal: Acer

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 12/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit