Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Samsung Electronics Co. oznámila, že na základe partnerstva uzavretého so spoločnosťou Bluehole Inc., špecializujúcej sa na vývoj počítačových hier, chce ponúknuť špičkový výkon svojich QLED herných monitorov CFG73 v rámci herného turnaja PLAYERUNKNOWN, ktorý prebehne ako súčasť nadchádzajúceho veľtrhu Gamescom 2017.

Tento veľtrh sa uskutoční v dňoch 22.-26. augusta vo výstavnom areáli Koelnmesse v nemeckom Kolíne nad Rýnom. Ide o najväčšie každoročné stretnutie všetkých, ktorí pôsobia v oblasti počítačových hier a videohier, vrátane médií, vývojárov, predajcov či hráčov. Odporúčaná maloobchodná cena monitora Samsung CFG73 je na Slovensku 465 € za 27″ verziu a 345 € za 24″ verziu.

Spoločnosť Bluehole si zvolila monitor CFG73, vyrábaný spoločnosťou Samsung, ako exkluzívny monitor pre usporiadanie off-line LAN turnaja, ktorý sa bude konať v dňoch 23.-26. augusta v stánku spoločnosti Bluehole (ESL Arena, hala č. 9) a pri ktorom sa hráči stretnú v hre PLAYERUNKNOWN’S Battlegrounds, ktorej autorom je spoločnosť Bluehole. V tomto turnaji si zmerajú svoje sily viac ako 70 najlepší svetoví hráči hry PUBG vrátane ich podporných tímov, ktorí proti sebe budú bojovať v tejto vyraďovacej strieľačke, ktorá sa od zverejnenia verzie Early Access v marci 2017 stala jedným z najlepšie predávaných titulov na digitálnej distribučnej platforme Steam. V čase, keď práve nebude prebiehať turnaj, budú mať v dňoch 25. a 26. augusta možnosť túto hru sledovať či zahrať si na monitoroch CFG73 tiež návštevníci veľtrhu.

„Je nám cťou, že sme sa stali partnermi spoločnosti Bluehole pri usporadúvaní takto prestížneho turnaja a tešíme sa, že sa súťažiaci hráči aj ostatní návštevníci veľtrhu Gamescom budú môcť na vlastné oči presvedčiť, ako naše QLED herné monitory CFG73 dokážu vdýchnuť skutočný život intenzívnej akcii prebiehajúcej v hre PLAYERUNKNOWN’S Battlegrounds,“ uviedla Hyesung Ha, senior viceprezidentka divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics.

Pre dosiahnutie ešte silnejšieho herného zážitku používa 24-palcový monitor CFG73 spoločnosti Samsung technológiu Quantum Dot, ktorá zaručuje špičkové parametre obrazu, a ktorá sa inak oproti stolným monitorom bežnejšie používa v televízoroch a veľkoformátových displejoch. Vďaka využitiu tejto technológie dokáže CFG73 pokryť približne 125 percent farebného priestoru sRGB, takže verne zobrazí aj tie najjemnejšie obrazové nuansy a prináša realistickejšie zobrazenie herného sveta. K realistickému podaniu prispieva tiež kontrastný pomer 3000:1, ktorý patrí vo svojej triede k tým najlepším a umožňuje zobraziť sýtejšie čierne odtiene a žiarivejšiu bielu pri vernejšom podaní farebných odtieňov.

Okrem zlepšenia, ktoré sa týkajú kvality obrazu, ponúka model CFG73 aj funkcie prispievajúce k väčšiemu pohodliu pri hre. CFG73 je jedným z prvých zakrivených monitorov, ktoré sa môžu pochváliť extrémne krátkou dobou odozvy 1 ms, ktorá výrazne prekonáva obvyklých 4-6 ms, ktoré sú v odbore štandardom. V spojení s nemenej svižnou obnovovacou frekvenciou dosahujúcou 144 Hz monitor minimalizuje rozmazanie obrazu pri pohybe aj oneskorení obrazu a umožňuje hráčom vstupovať do ďalšej hernej scény bez zdržiavania či rušivých vplyvov. Univerzálne herné režimy zobrazenia, ktoré sú kalibrované už vo výrobe, okrem toho pri monitore CFG73 umožňujú okamžite optimalizovať nastavenie hodnoty gama pre zobrazenie čiernej, kontrastného pomeru, ostrosti a farebného podania a prispôsobiť ich hrám všetkých žánrov vrátane strieľačiek z pohľadu prvej osoby, real-time stratégií, či RPG alebo AOS titulov.