Dnešné smartfóny si „vypýtajú“ svoje a ku koncu dňa je množstvo chytrých telefónov bez energie

Nabíjanie nie je žiaden problém, to nie, ale ak nemáte poruke nabíjačku, resp. zdroj elektrickej energie, tak ten problém vzniknúť môže. Riešením môže byť power-banka, ale nie celkom ideálnym. Ideálne je ochranné puzdro s integrovanou batériou (subjektívne). To ochráni telefón pred poškodením a zároveň mu dodá potrebnú dávku energie. Ak k tomu pridáme možnosť bezdrôtového nabíjania, tak máme ideálny produkt.

Presne takýto produkt spoločnosť Mophie má. Nie je to novinka, takéto zariadenia poznáme, ale má niečo, čo ostatným chýba. Zaujalo nás ochranné puzdro pre iPhone 7 Plus, ktoré má integrovanú batériu a podporuje technológiu bezdrôtového nabíjania – Qi. Tento štandard je podporovaný množstvom bezdrôtových nabíjačiek, takže nabíjanie nebude žiaden problém.

iPhone 7 Plus má výbornú správu energie a jeho 2900 mAh batéria má aj pri náročnom používaní dobrú výdrž. To je síce pekné, ale tri dni na batériu aj tak nevydrží. A teda, ak nemáte dlhší čas prístup k elektrickej energii, je potrebné siahnuť po alternatíve. Tou môže byť aj puzdro od Mophie. Toto šikovné zariadenie kombinuje ochranné puzdro s pogumovanou vonkajšou vrstvou, 2420 mAh batériu a podporu bezdrôtového Qi nabíjania. Výrobca udáva, že táto kapacita poskytne pripojenému telefónu + 60 % batérie.

Na zadnej strane puzdra, v spodnej časti, je jedno tlačidlo a štyri informačné LED diódy, ktoré informujú o stave kapacity externej batérie. Týmto tlačidlom sa samotná power-banka aj aktivuje. Mophie juice pack air má v útrobách magnet, čím sa na bezdrôtovú nabíjačku „prilepí“ a aj s telefónom pevne drží (iba v prípade kompatibilných nabíjačiek). Telefón sa do puzdra vkladá pomerne jednoducho. Puzdro je z dvoch častí, menšej vrchnej a väčšej spodnej, telefón stačí zasunúť a puzdro uzavrieť. Rozmery puzdra sú 170.52 x 81.94 x 15.49 mm s hmotnosťou 103 gramov

Samozrejmosťou sú všetky potrebné otvory, a taktiež prispôsobenie na reproduktor a mikrofón, ktoré majú vývod smerovaný na používateľa. Sú tu však aj nedostatky. Puzdro je síce dostatočne veľké, ale nemá zakomponovaný 3.5 mm audio konektor. Čiže, klasické slúchadlá nepripojíte. No nepripojíte ani tie s lightning konektorom. Toto puzdro má iba microUSB konektor, cez ktorý sa nabíja externá batéria, ale aj tá v iPhone. Je veľmi zaujímavé, prečo neintegrovali (aspoň) lightning konektor.

Mophie juice pack air môže byť dobre použiteľné zariadenie, ktoré spája viacero výhod, ale má aj nepochopiteľné nedostatky. Okrem iného je v spojení s iPhone 7 Plus ako stvorené na obranu, kombináciou týchto dvoch zariadení získate skutočne plnohodnotný obranný produkt, s váhou takmer 300 gramov. Je však otázne, aké veľké a pevné vrecko na túto kombináciu potrebujete. Spomeňme to najdôležitejšie, cena Mophie juice pack air pre iPhone 7 Plus je 99.95 eura. Tieto puzdra sa vyrábajú aj pre zariadenia iných značiek.

Zdroj: Mophie

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE