Je to prvý moto g smartfón s vojenskou certifikáciou a certifikáciou IP68 pred ponorením do vody a proti prachu.

Moto g75 5G je navrhnutý tak, aby spĺňal vojenské testy v certifikačnom procese MIL-STD-810H. To zahŕňa náhle pády z výšky až 1,2 metra, extrémne poveternostné podmienky, teploty a dokonca aj zmeny tlaku. Ide o certifikáciu IP68. 6,78-palcový Full HD+ displej je chránený sklom Corning Gorilla Glass 5. Vo výbave sú stereo reproduktory s podporou Dolby Atmos a Hi-Res zvukom.

Je vybavený technológiou Water Touch, takže sa dá ovládať aj s mokrými rukami alebo počas dažďa. Aj tento model bude vo viacerých farebných variantoch vegánskej kože a matného materiálu. Dostupný bude od 5. novembra 2024.

Fotoaparáty

Hlavný fotoaparát s rozlíšením 50 Mpx podporuje OIS a je postavený na snímači Sony – LYTIA 600. Ultraširokouhlý fotoaparát kombinovaný s makro funkciou má rozlíšenie 8 Mpx a doplnkový objektív plní funkciu snímača blikania. Oba objektívy sa dajú použiť na nakrúcanie videí až do rozlíšenia 4K.

Výkon

Procesor Snapdragon 6 Gen 3 má podporu 5G a čip je kompatibilný s Wi-Fi 6/6E a Bluetooth 5.4. Kapacita RAM je 8 GB a úložný priestor 256 GB sa dá rozšíriť cez microSD kartu. Batéria s kapacitou 5000 mAh sa dá nabíjať s výkonom 30 W a 15 W bezdrôtovo.

Prepojenie s inými zariadeniami

Smart Connect umožňuje využívať výhody smartfónu, tabletu, televízora a počítača so systémom Windows. Vďaka Smart Connect sa dajú zdieľať súbory a obrázky medzi tromi zariadeniami alebo využívať obrazovku monitora na rozšírenie pracovnej plochy smartfónu.

Cena: 349 eur

Zdroj: Motorola

moto g75 5GZdroj: Motorola
moto g75 5G

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.