Najnovší prírastok do ekosystému spoločnosti Motorola spája technológiu sledovania a ochranu súkromia od Google a umožňuje nový zážitok pri sledovaní zariadenia.

Moto tag ako Bluetooth prívesok je navrhnutý na sledovanie cenných predmetov, a to kdekoľvek na svete. Je elegantný, s vylepšeným zabezpečením, jednoduchý na používanie a kompatibilný s väčšinou smartfónov s Androidom. Využíva Google funkciu Nájsť moje zariadenie a technológiu UWB.

Moto tag ponúka možnosť zistiť, kde sa nachádzajú i označené predmety – napr. kľúče, peňaženky až po batožinu. Po spárovaní so smartfónom Android s podporou ultra širokopásmového pripojenia, ako je napríklad motorola edge 50 ultra , ponúka moto tag aj vylepšené presné sledovanie. Moto tag možno použiť aj na pomoc pri hľadaní strateného smartfónu, a to tak, že pripojené zariadenie zazvoní jednoduchým stlačením tlačidla na moto tag.

Ochrana osobných údajov je pri moto tag na prvom mieste. Preto spolupracuje so sieťou Nájsť moje zariadenie, ktorá je predvolene zabezpečená a podľa návrhu súkromná. Údaje o polohe používateľa sú zašifrované end-to-end. Polohu prívesku tak môže zobraziť len vlastník alebo niekto, komu ho vlastník zdieľal v rámci aplikácie Nájsť moje zariadenie. Používatelia majú tiež možnosť kedykoľvek spustiť manuálne skenovanie, aby skontrolovali, či ich nesleduje nechcené sledovacie zariadenie.

Ďalšou užitočnou funkciou je možnosť použiť prívesok ako diaľkové ovládanie na snímanie fotografií na smartfóne Motorola, čo uľahčuje získanie dokonalého záberu bez nutnosti držať telefón alebo používať diaľkové ovládanie. Táto funkcia funguje s akýmkoľvek telefónom so systémom Android a je obzvlášť užitočná pri snímaní fotografií s novým modelovým radom motorola razr v režime flex view.

Na bezproblémové nastavenie je po zapnutí nového Moto tag a v blízkosti smartfónu používateľa jednoduché rýchlo spárovať štítok s jeho zariadením pomocou rýchleho párovania Google. Odtiaľ môžu používatelia využiť niekoľko prispôsobiteľných možností dostupných v aplikácii Moto tag, vrátane zmeny názvov značiek, úpravy hlasitosti upozornení, kontroly životnosti batérie a ďalších.

Elegantná silueta Moto tag bola navrhnutá špeciálne tak, aby sa dobre hodila k väčšine príslušenstva tretích strán, ktoré je už na trhu, aby ju používatelia mohli ľahko pripevniť k svojim cennostiam. Navyše jeho robustná konštrukcia s ochranou IP67 pomáha zaistiť odolnosť proti prachu, špine a ponoreniu do sladkej vody do hĺbky 1 metra po dobu až 30 minút, vďaka čomu je vhodný na dobrodružstvo alebo každodenné dochádzanie. Používatelia môžu byť pokojní aj s vedomím, že batéria CR2032 moto tag je navrhnutá tak, aby vydržala celý rok na jedno nabitie a je ľahko vymeniteľná.

Moto tag bude dostupný v priebehu leta.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.