Motorola uviedla tri nové zariadenia z rodiny edge: motorola edge 30 ultra, motorola edge 30 fusion a motorola edge 30 neo. Tieto smartfóny kombinujú najnovšie technológie so zaujímavým dizajnom.

motorola edge 30Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Nové telefóny motorola edge 30

Aktuálna vlajková loď: motorola edge 30 ultra

Motorola edge 30 ultra smartfón založený na platforme Snapdragon 1, ktorý je vybavený snímačom s obrovským rozlíšením 200 MPx a rýchlym nabíjaním TurboPower.

Motorola edge 30 ultraZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Motorola edge 30 ultra skutočne má 200 MPx fotoaparát

Telefón prichádza v kompaktnom dizajne a s poriadne vysokým výkonom. Vychádza tiež z partnerstva so spoločnosťou Microsoft a skutočnou autoritou v oblasti farieb, spoločnosťou Pantone. 

K dispozícii je skutočne 200 MPx snímač hlavného fotoaparátu. Je navrhnutý tak, aby zachytil viac svetla spojením až 16 pixelov do jedného 2,56 μm Ultra Pixelu. Výsledkom sú ostré a jasné snímky a to aj v tme. Vďaka technológii HDR navyše vznikajú snímky s vyváženými svetlami a tieňmi, ktoré poskytnú detailné fotografie aj pri náročnom osvetlení. Hlavný snímač je vybavený optickou stabilizáciou (OIS), ktorá pomáha eliminovať trasenie rúk.

S najnovšou vlajkovou loďou spoločnosti Motorola sa aj videá posúvajú na vyššiu úroveň a to vďaka rozlíšeniu 8K. K dispozícii je aj rozlíšenie videa 4K s podporou HDR10+.

Smartfón edge 30 ultra je tiež vybavený 50 MPx ultraširokouhlým objektívom fotoaparátu. Na extrémne priblíženie je tu zabudovaný objektív Macro Vision, ktorý vás priblíži k objektu 4× viac ako štandardný objektív. Pomocou 2-násobného teleobjektívu môžete zaplniť záber objektom a stále si zachovať primeranú vzdialenosť na zachytenie čŕt tváre. V režime portrétu môžete nastaviť ohniskovú vzdialenosť medzi širokouhlým (35 mm), štandardným (50 mm) alebo blízkym objektívom (85 mm) na lepšie zarámovanie tváre. Motorola edge 30 ultra ponúka predný fotoaparát pre selfie s rozlíšením až 60 MPx.

Takto je možné realizovať portrétové fotky s moto edge 30 Ultra

Mobilná platforma Snapdragon 8+ Gen 1 je to najlepšie, čo môžete dnes mať a je vybavený technológiami 5G, AI, hrami a spracovaním údajov z fotoaparátu. Pripočítajte k tomu ešte 12 GB pamäte LPDDR5 RAM a úložisko až 256 GB.

Z hľadiska hier zariadenie radikálne znižuje oneskorenie dotyku, pričom používa až 360 Hz frekvenciu rozpoznania dotyku a to je výhodné pri hraní. Plus je k tomu treba pripočítať až 144 Hz frekvenciu displeja. Ten má zakrivené hrany a povrchovú úpravu na potlačenie odtlačkov prstov.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Motorola edge 30 Ultra v rôznych farbách

Z hľadiska nabíjania môže telefón získať energiu na celý deň (12 hodín) už za 7 minút nabíjania. Nabíjanie má maximálny výkon 125 W. K dispozícii je aj bezdrôtové nabíjanie s výkonom až 50 W a 10 W bezdrôtového zdieľania energie s iným telefónom.

Táto vlajková loď je vybavená 6,67-palcovým pOLED displejom FHD+ s tenkými rámčekmi. Rozlíšenie Full HD+ navyše ponúka ostrejší obraz a technológia HDR10+ zlepšuje jas a kontrast s viac ako miliardou odtieňov farieb.

Pripojenie je až Wi-Fi 6E, čo je výhodou napr. pre cloudové hranie. So službou Xbox Game Pass máte k dispozícii viac ako 100 hier.

motorola edge 30 ultra
Hlavné parametre motorola edge 30 ultra

Tento telefón je tiež vybavený svietením typu edge. Priestor okolo šošoviek sa rozsvieti tak, aby informovalo o notifikácii. prichádzajúcom hovore alebo budíku. Detaily sa dajú prispôsobiť výberom z piatich farebných možností.

Na zadnej strane sa nachádza jemná matná povrchová úprava, ktorá dodáva príjemný pocit na dotyk.  Aj kryt fotoaparátu má nový vzhľad.

motorola edge 30 fusion s príjemným dizajnom

Telefón má symetricky zaoblené hrany s pieskovaným hliníkovým rámom. Dizajn je retro ale aj moderna súčasne. Vďaka dotykovému vnemu z matného skla sa telefón motorola edge 30 fusion pohodlne drží v ruke.

Zariadenie je vybavené výkonnou platformou Snapdragon 888+ 5G. To umožňuje použitie aj pri náročnejších hrách. Telefón rýchlo reaguje na dotyk, ako sme si vyskúšali, zhotovenie fotografií je bez zdržania.

motorola edge 30 fusionZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
motorola edge 30 fusion s 50 MPx fotoaparátom

Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 50 MPx a je tu aj OIS. Budete tiež môcť fotografovať s možnosťou zaostrovania v rámci celého zorného poľa. Aj tu môžete použiť 8K rozlíšenie v prípade videa a je tu aj podpora HDR10. Medzi najmodernejšie funkcie fotoaparátu patrí aj 13 MPx ultraširokouhlý objektív fotoaparátu so zabudovanou kamerou s makrovíziou na zadnej strane a predná strana má 32 MPx rozlíšenie. Pomocou technológie Quad Pixel so 4-násobne lepšou citlivosťou pri slabom osvetlení dosiahnete dobré výsledky aj za šera.

Motorola edge 30 fusion
Hlavné parametre Motorola edge 30 fusion

Motorola edge 30 fusion je vybavený 6,55-palcovým bezokrajovým displejom pOLED FHD+ s technológiou HDR10+ a obnovovacou frekvenciou 144 Hz. Telefón je tiež vybavený dvoma veľkými stereo reproduktormi s podporou technológie Dolby Atmos.

Rôzne farby telefónu motorola edge 30 fusion

Vďaka 68 W nabíjaniu TurboPower dokáže motorola edge 30 fusion nabiť na celý deň (12 hodín) len za 10 minút nabíjania.

motorola edge 30 neo: krásne farby

Motorola edge 30 neo prichádza v skutočne trendových farbách, ktoré boli vybrané v spolupráci s firmou Pantone. S farebnými možnosťami vrátane tzv. Farby roka 2022 podľa Pantone, Very Peri, bol model motorola edge 30 neo vytvorený tak, aby vyzeral naozaj veľkolepo. Farbu telefónu je pritom možné integrovať do celého používateľského rozhrania.

motorola edge 30 neoZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
motorola edge 30 neo vo farbe

Telefón motorola edge 30 neo je tenký, ľahký a mimoriadne štýlový. Stačí letmý pohľad na zadnú stranu telefónu a dozviete sa, či ste dostali nové upozornenie, prichádzajúci hovor a ďalšie informácie. Okolo krytu fotoaparátu sa totiž vinie LED pásik, ktorý sa rozsvieti rôznymi spôsobmi a informuje vás o dianí okolo vás. Je to veľmi šikovné riešenie napr. pri mítingoch.

motorola edge 30 neoZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
motorola edge 30 neo vo farbe Very Peri od Pantone

Telefón je vybavený 6,28-palcovým 120 Hz pOLED displejom. Vychutnáte si 100 % farebnej škály DCI-P3. K dispozícii sú aj dva veľké stereo reproduktory s podporou technológie Dolby Atmos.

motorola edge 30 neoZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
motorola edge 30 neo

Motorola edge 30 neo prichádza so 68 W nabíjaním TurboPower a s dvojicou fotoaparátov. Hlavný 64 MPx snímač fotoaparátu s vysokým rozlíšením a funkciou OIS umožňuje zachytiť ostré detaily za jasného svetla. Na prednej strane je 32 MPx predný fotoaparát s technológiou Quad Pixel.

Hlavné parametre motorola edge 30 neo

Motorola edge 30 neo je vybavený platformou Snapdragon 695 5G, dá sa teda využiť aj na hranie hier.

Ready For

Všetky vyššie telefóny podporujú funkciu Ready For, ktorá umožňuje pripojiť telefón káblovo alebo bezdrôtovo a môžete začať pracovať s využitím veľkého displeja. Takto prenesiete hry z telefónu na veľkú obrazovku, výhodou sú aj videohovory na veľkej ploche. S funkciou Ready For PC môžete spúšťať aplikácie z telefónu na počítači so systémom Windows. Tiež to znamená jednoduché presúvanie súborov alebo obrázkov.

motorola edge 30 Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Predstavené smartfóny motorola edge 30

Ďalšie inovácie a ekológia

Novinkou je aj charakteristická vôňa Motorola, ktorá sa bude prítomná v obale nového telefónu motorola edge. Táto vôňa Motorola bola vyvinutá v spolupráci so spoločnosťou Firmenich.

Motorola sa tiež zaviazala, že do fiškálneho roku 2025/2026 bude v obaloch smartfónov používať až 60 % recyklovaných materiálov a o 50 % menej jednorazových plastov – od udržateľného balenia a dizajnu produktov až po znižovanie emisií uhlíka pri výrobe. Mimochodom, výroba telefónov motorola je v Číne, Argentíne a v Brazílii. Telefóny motorola edge 30 ultra, motorola edge 30 fusion a motorola edge 30 neo tak prichádzajú s škatuľke bez plastov. Potlač je z prírodného sójového atramentu a využíva viac ako 60 % recyklovaných materiálov.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Zadné fotoaparáty telefónov motorola edge 30

Ceny a dostupnosť noviniek

Telefón motorola 30 edge ultra štartuje s cenou 899,99 eur a to vo farbách Interstellar Black a Starlight White. Smartfón motorola 30 edge fusion je v predaji so štartovacou cenou 599,99 eur. Telefón prichádza vo farbách Cosmic Grey, Aurora White, Solar Gold, Neptune Blue – Vegan Leather. A telefón motorola 30 edge neo bude dostupný v najbližších dňoch so začiatočnou cenou 369,99 eur. Práve tento telefón je v zaujímavých farbách ako je prémiová Very Peri, Aqua Foam, Black Onyx a Ice Palace.

Zdroje: vlastné. Motorola

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.