Výrobca postupne rozširuje tento Android na rôzne modely svojich smartfónov. Teraz aj na slovenské distribúcie.

Medzi nimi na Moto G Pro a Moto G30, ktoré dostali Android 12 pred časom. Teraz výrobca pokračuje modelom Edge 20 a podľa webu XDA Developers sa aktualizácia začala distribuovať v Brazílii už začiatkom apríla. To je pre Motorolu významný trh a v niektorých krajinách sveta ide o silného hráča. Dostupnosť novej verzie pre náš trh potvrdila správa z portálu Môj Android.

V prípade brazílskej aktualizácie má inštalačný súbor označenie ako S1RG32.53-18-11 a veľkosť 1,08 GB. Je menší, ako býva zvykom napríklad na smartfónoch Samsung. To je však aj tým, že Motorola používa čistejšiu verziu systému. Nie že by bola úplne čistá, ako v prípade Nokií. Výrobca už dlho pridáva užitočné nastavenia ako napríklad doplnky Moto a najnovšie posledné roky aj rozhranie My UX.

Toto rozhranie dostane v tejto aktualizácii aj v nadväznosti na nové možnosti Material You nové funkcie práve v oblasti prispôsobenia systému. Ovládacie prvky a farebnosť niektorých častí systému sa prispôsobia vami zvolenej téme, rovnako to platí aj pre časť ovládacích prvkov v aplikácii.

Tým, že sa začala distribúcia Androidu 12 nielen v Južnej Amerike ale aj u nás, je predpoklad, že o niekoľko týždňov, nanajvýš mesiacov dorazí aj na zvyšné trhy. Aktualizáciu môžete skúšať vynútiť kontrolou cez nastavenia a položku na aktualizovanie systému v spodnej časti medzi ďalšími položkami menu.

motorola update

Zdroj: XDA Developers

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.