Nedávno predstavený smartfón Motorola edge 20 pro má fotoaparát skonštruovaný inak, využíva konštrukciu periskopu. Motorola sa zamerala na vylepšenie funkcií fotoaparátu v celej rodine motorola edge 20.

Všetky zariadenia série motorola edge 20 sú vybavené 108-megapixelovým hlavným fotoaparátom s technológiou Ultra Pixel, ktorý poskytuje ostrý a jasný obraz aj v tých náročnejších svetelných podmienkach vďaka 9-násobne väčším ultra pixelom, čo znamená 9-krát vyššiu citlivosť na svetlo.

Motorola edge20 pro, motorola edge20 a motorola edge20 lite majú vo výbave aj ultraširokouhlý objektív, ktorý umožní zachytiť 4-krát viac scény spolu s každým v skupinovej fotografii. Vstavaná funkcia MacroVision umožňuje fotenie už zo vzdialenosti 3 cm na lepšie zachytenie detailov.

S prednou 32 Mpx selfie kamerou sa dá nakrúcať 4K video vo vysokej, vhodné aj na fotografovanie s večernými scénami a nižšou intenzitou svetla.

Technológia Quad Pixel prináša 4× vyššiu citlivosť na svetlo a vďaka novým funkciám, ktoré automaticky upravujú expozíciu a vyhladzujú nerovnomerné tóny pleti.

Zdroj: motorola
Motorola edge20 pro

Kamera so superzoomom v štýle periskopu

Motorola edge20 pro disponuje prvým teleobjektívom v štýle periskopu, ktorý ohýba svetlo o 90 stupňov pre vysokú ostrosť z 5-násobnej vzdialenosti. Na dosiahnutie optického zoomu vo vysokom rozlíšení musí fotoaparát zaostriť na väčšiu vzdialenosť. Preto musia byť prvky objektívu v kamerovom module ďalej od seba.

Za normálnych okolností by si to vyžadovalo, aby fotoaparát vyčnieval z telefónu, ale s novou technológiou nazývanou „skladaná optika“ sa fotoaparát v telefóne ukladá bokom a pomocou hranola „lomí“ svetlo v 90-stupňovom uhle. To poskytuje oveľa viac miesta na priestorové rozloženie prvkov objektívu a umožňuje používateľom zaostriť z ešte väčších vzdialeností.

Vylepšená kvalita priblíženia

Roztrasené ruky nemusia znamenať roztrasené fotografie. Optická stabilizácia obrazu (OIS) na fotoaparáte so zoomom automaticky kompenzuje fotografie a videá rozmazané v dôsledku nechceného pohybu fotoaparátu. Takže aj keď zaostrujete na maximum, jas a detaily zostávajú zachované. Optický zoom tiež pomáha zlepšiť kvalitu digitálneho priblíženia, takže používatelia dokážu zoomovať ďalej bez zníženia kvality.

Intuitívne používateľské rozhranie Zoom

Pri viac ako 10-násobnom priblížení zobrazuje nové používateľské rozhranie malé okno, ktoré zachováva širšie zorné pole, aby ste sa pri dlhom digitálnom priblížení nestratili. Tento zoom tiež používa techniku ​​elektronickej stabilizácie na zníženie prirodzených otrasov, ktoré vznikajú tým, že držíte telefón v ruke.

motorola edge20 pro

Motorola edge20 pro predstavuje 50-násobný Super Zoom, ktorý zachytáva detaily z neuveriteľných vzdialeností s vysokou čistotou. Prináša tiež nový 108 Mpx hlavný fotoaparát pre vynikajúcu kvalitu a jeden z najväčších kamerových senzorov všetkých čias v optickom formáte 1/1,5 ”. A ešte jedna novinka, Motorola edge 20 pro dokáže nahrávať video v neuveriteľnom rozlíšení 8K pre filmovú kvalitu.

motorola edge20

Tento model ponúka fotoaparát s funkciou Ultra Pixel a 30-násobným Super Zoomom. Môžete približovať z 3-násobnej vzdialenosti pomocou špeciálneho teleobjektívu. S optickým priblížením s vysokým rozlíšením môžete zaostrovať na diaľku bez straty čistoty alebo ísť ešte ďalej a zachytávať detaily pomocou 30-násobného Super Zoomu.

Audio Zoom používa pokročilé mikrofóny na zachytenie zvuku objektu pri filtrácii okolitého šumu a hlasov, takže teraz vaše videá obsahujú iba zvuk, ktorý chcete.

V režime duálneho snímania môžete nahrávať video alebo fotografovať pomocou ľubovoľných dvoch kamier súčasne, takže môžete zachytiť seba aj objekt, aby vám už nikdy neunikla žiadna akcia – alebo vaša reakcia.

Zdroj: motorola
Motorola edge20

Spomaľte akciu na 960 snímok s vysokým rozlíšením za sekundu, čo je 4× pomalšie ako v prípade predchádzajúcich telefónov Motorola. Nahrávajte veci, ktoré vaše oči nevidia, a natáčajte videá s úplne novou perspektívou.

Vďaka funkciám umelej inteligencie vrátane automatického snímania úsmevu a inteligentnej kompozície je fotografovanie ako profesionál hračkou. Novinkou je algoritmus Low Light AI Selfie, ktorý zosvetľuje tiene, znižuje zrnitosť a vylepšuje farby.

Ak chcete mať veci vo svojich rukách, v režime Pro máte dokonalú kontrolu nad nastaveniami, ktoré by ste očakávali od profesionálnej zrkadlovky, ako je vyváženie bielej, rýchlosť uzávierky, ISO, kompenzácia expozície a zaostrovanie.

Premeňte papierové dokumenty na digitálne súbory pomocou režimu skenovania. Fotoaparát rozpozná obrys akéhokoľvek dokumentu, ktorý môžete upraviť, a potom uložiť ako JPEG alebo PDF formát, ktorý môžete zdieľať s priateľmi alebo kolegami.

Zdroj: motorola
Skenovanie textov cez špeciálny režim

Zdroj: Motorola

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.