Smartfón motorola edge 30 fusion je veľmi tenký telefón (7,45 mm), ktorý sa ľahko nosí – hmotnosť je len 175 gramov. Jeho symetricky zaoblené okraje vytvárajú dojem harmónie a pokoja.

Elegantnú prémiovú povrchovú úpravu poskytuje tomuto zariadeniu leštený pieskovaný hliníkový rám. Tento telefón tak v sebe spojil štýl retro aj modernu.

Motorola edge 30 fusionZdroj: TOUCHIT
Motorola edge 30 fusion

Moderná platforma

Telefón je založený na platforme Snapdragon 888+ 5G s 8 GB RAM, ktorá je dobrým riešením pre hranie hier aj využívanie funkcií s umelou inteligenciou. Poskytuje rýchlejšie reakcie na dotyk, pomerne rýchlo fotí a úspešne sme s ním natáčali aj video. Výhodné je tiež pripojenie k sieti 5G.

Motorola edge 30 fusionZdroj: TOUCHIT.sk
Precízne spracované veko Motorola edge 30 fusion

Fotografická výbava

To, ako fotí Motorola edge 30 fusion nás celkom prekvapilo. Naozaj dobré výsledky vzhľadom na predajnú cenu, ktorá síce nie je najnižšia ale voči vlajkovým lodiam je to veľká úspora. Telefón je pritom vybavený hlavným 50 MPx snímačom s optickou stabilizáciou obrazu.

Motorola edge 30 fusionZdroj: TOUCHIT.sk
Modul s objektívom mierne vystupuje

edge 30 fusion veľmi dobre zaostruje aj pri nižšom, osvetlení. Video nahráva v HDR10 a nahrávať video sa dá aj do rozlíšenia 8K. Okrem toho je tu 13 MPx ultra širokouhlý objektív fotoaparátu so zabudovanou kamerou s Macro Vision na zadnej strane. Vpredu je 32 MPx fotoaparát. Vďaka technológii Quad Pixel (združovanie 4 pixelov) sú výsledkom fotenia so zadným fotoaparátom ostrejšie a živšie fotografie bez šumu a to aj pri slabom osvetlení.

Fotografovanie pri dennom svetle

Portrétové fotky

Fotky vo vnútri miestnosti

Špeciálne fotky

Pozrite si video realizované týmto telefónom

Veľký displej a reproduktory

motorola edge 30 fusion je vybavený s 6,55-palcovým displejom pOLED FHD+ s technológiou HDR10+ a s obnovovacou frekvenciou 144 Hz. Edge 30 fusion je tiež vybavený dvoma stereo reproduktormi s podporou technológie Dolby Atmos.

Motorola edge 30 fusionZdroj: TOUCHIT.sk
Displej na Motorola edge 30 fusion

Nabíjanie a výdrž

Súčasťou dodávky je aj 68 W napájací zdroj s technológiou nabíjania TurboPower. V tomto prípade platí, že sa vám telefón za 10 minút nabije na 52 % kapacity a to je dosť na celý deň prevádzky (myslené 12 hodín). Kapacita batérie je až 4400 mAh, na plné nabitie vydrží telefón na 24 hodín prevádzky.

Motorola edge 30 fusionZdroj: TOUCHIT.sk
68 W napájací zdroj je súčasťou výbavy Motorola edge 30 fusion

Ďalšie parametre

Na Slovensku je tento telefón dostupný v bielej, čiernej a sivej farbe, špecialita je verzia s kožou. Operačný systém je Android 12, výrobca garantuje 2 roky veľkých aktualizácií. Kapacita pamäti pre používateľa je 128 GB, nedá sa rozšíriť o microSD kartu. Je to dvojSIMkový telefón. Čítačka odtlačkov prstov je pod displejom. Stupeň krytia je IP52, odpudzuje vodu ale nemôžete ho ponoriť do vody.

Motorola edge 30 fusionZdroj: TOUCHIT.sk
Vodoodpudivosť Motorola edge 30 fusion. Kvapky na displeji nevadia

Tento telefón podporuje pripojenie Ready For (spojenie s počítačom, tabletom alebo televízorom), je tu aj nadstavba od firmy motorola, ktorá nespomaľuje systém. Súčasťou dodávky je aj šikovný priesvitný kryt na telefón.

Testovanie

Pri našom teste sme namerali nasledovné hodnoty testovacích programov: AnTuTu (V9): 827938,
GeekBench v5.1: 3462, GFXBench: 62fps. Znamená to pomerne vysoký výkon, čo je zárukou hladkého používania telefónu.

motorola edge 30 fusionZdroj: TOUCHIT.sk
motorola edge 30 fusion a jeho kompletná dodávka

Vyhodnotenie

V celkovom hodnotení je motorola edge 30 fusion zaujímavý telefón strednej triedy. Je mimoriadne kvalitne vyhotovený, má prémiový dizajn a dobre padne do ruky. Podľa nás aj veľmi dobre fotí. USB-C, NFC, Wi-Fi 6e a Bluetooth 5.2 sú na palube.

motorola edge 30 fusionZdroj: TOUCHIT.sk
Veľmi dobrý pOLED displej na motorola edge 30 fusion

Chcelo by to možnosť rozšírenia o microSD kartu a aj bezdrôtové nabíjanie. Určite by mu ešte pomohla o 100 eur nižšia cena, ale to sa v súčasnosti príliš nedá. V poriadku je aj práca s batériou a výdrž. Celkovo je to ideálny telefón, ak máte radi značku motorola.

Cena: 599,99 eur

Zdroje: vlastné, motorola

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.