Motorola je známa svojou inovatívnosťou a prejavuje sa to hneď pri uvádzaní nových zariadení. Aktuálne je o partnerstvo so spoločnosťou Pantone, ktorá sa zaoberá všetkým okolo farieb.

Ako sme sa dozvedeli pri predstavení novinky v Miláne, smartfóny slúžia aj ako vyjadrovací prostriedok. Je to prostriedok na reprezentáciu majiteľa a transformáciu toho, ako ľudia vnímajú farby. Farba má totiž neuveriteľnú silu, môže stimulovať emócie, podnecovať konanie a dokonca zohráva aj úlohu pri rozhodovaní.

Partnerstvo Motorola a Pantone: farba je dôležitá

Obe spoločnosti uzavreli viacročné strategické partnerstvo. Pantone je pritom expert na analýzu a výrobu farieb, je autoritou v oblasti presnosti zobrazenia farieb. Poskytuje aj konzultačné služby, predpovede, analyzuje globálne farebné trendy a poskytuje poradenstvo v oblasti farieb a to prostredníctvom Pantone Color Institute.

Motorola edge 30 NeoZdroj: Motorola
Motorola edge 30 Neo vo farbe roka Very Peri

Počas dohodnutého partnerstva bude mať Motorola exkluzívny prístup k poznatkom o trendoch v oblasti farieb, tiež k expertom z Pantone Color Institute a k vybranej podskupine farieb so silnými dizajnovými trendmi vrátane tzv. Farby roka. Táto sa každý rok vyberá spomedzi viac ako 2100 farieb z katalógu Pantone. Tento rok je to Very Peri.

V tejto farbe prichádza novinka Motorola edge 30 Neo. Ako sme sa dozvedeli od experta z firmy Pantone, Very Peri je farba sebadôvery a sviežeho vzhľadu, ktorá inšpiruje vaše predstavy. Je príťažlivá a buduje spojenia medzi generáciami, pohlaviami a kultúrami.

Pri výbere telefónu Motorola edge 30 Neo nie ste teda obmedzení len na tradičnú čiernu či sivú placku, ale môžete zvoliť inšpirujúcu verziu s farbou Very Peri. Je to spôsob ako sa odlíšiť, máte totiž istotu, že takúto farbu nebude mať žiadny iný konkurenčný telefón.

motorola edge 30 neoZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
motorola edge 30 neo vo farbe Very Pri od Pantone

My sme ukázali tento telefón vo farbe roka niekoľkým našim známym. Boli medzi nimi muži aj ženy, rôzne ročníky. Farebné vyhotovenie telefónu sa v drvivej väčšine páčilo, najviac ľudí zaujal lom svetla na zadnej strane. Ešte pripomeňme, že v zadnej časti je integrované aj označenie, že skutočne ide o farbu podľa Pantone. To niektorým ľuďom prekážalo. ,,Sme hrdí na to, že môžeme so spoločnosťou Pantone spolupracovať. O to viac, že sa jednotlivým farebným prevedeniam tešia aj naši zákazníci.“ dodáva Anna Mihaliková, marketingový manažér Lenovo.

Very PeriZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Toto je farba Very peri od Pentone. Fotené pri predstavení telefónu v Miláne

Motorola teda takto získala exkluzívny prístup k farbe roka pre smartfón, pre Pantone je to spolupráca, kde si môže overiť ako cez farbu dokáže zdôrazniť význam a silu precíznosti dizajnu a posilniť technologické inovácie.

Motorola edge 30 NeoZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Motorola edge 30 Neo pri našom teste

Vo farbách Pantone sa objavia aj ďalšie produkty od firmy Motorola.

Technologická výbava

V krátkosti ešte zopakujem hlavné technické prednosti tohto telefónu. Ide o kompaktný telefón s uhlopriečkou 6,28-palca. Je to OLED displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. O fotografie sa stará hlavný 64 Mpx fotoaparát, k tomu je tu 13 MPx ultraširokouhlý objektív a 32 MPx selfie kamera. Overili sme si ,že telefón si poradí aj s náročnou scénou pri fotení. Fotili sme úsvit pri našej služobnej ceste do San Francisca.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Odfotografované pomocou Motorola edge 30 Neo pri našej návšteve San Francisca

Tiež sú tu výkonné stereo reproduktory s podporou štandardu Dolby Atmos. Operačným systémom je Android 12, výrobca k tomu sľubuje dve veľké aktualizácie a samozrejme všetky bezpečnostné aktualizácie. Procesor je 6 nm Qualcomm SM6375 Snapdragon 695 5G, kapacita RAM je 8 GB, pre používateľa je to 128 GB. Telefón podporuje 2 SIM karty a môžete s ním platiť pomocou NFC. Snímač odtlačkov prstov je pod displejom a funguje spoľahlivo.

Výborné je rýchle nabíjanie TurboPower s výkonom 68 W, ako veľká výhoda k tomu: je tu aj 5 W bezdrôtové nabíjanie. Kapacita batérie je 4020 mAh a telefón vydrží na batériu 2 dni. Nabíjanie s dodávanou 68 W nabíjačkou trvá asi 50 minút. Okrem toho je v dodávke aj priesvitný ochranný obal, ktorý neruší dizajn tohto telefónu a umožňuje vyniknúť jeho farbe.

Motorola edge 30 NeoZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Obsah dodávky Motorola edge 30 Neo

Hrúbka telefónu je len 7,8 mm a hmotnosť 155 gramov, Je to mimoriadne kompaktný telefón.

A teraz darček k tomu

Najnovšie pri kúpe tohto unikátneho smartfónu dostanete exkluzívny darček a to hodiny Lenovo Smart Clock 2 s bezdrôtovou nabíjačkou zdarma. Práve tu môžete využiť bezdrôtové nabíjanie a takto bezkáblovo nabíjať telefón počas noci.

Hodiny Lenovo Smartlock 2Zdroj: Motorola
Hodiny Lenovo Smartlock 2

Inteligentné hodinky s funkciou Google Assistant a zabudovanou Wi-Fi a mikrofónom ponúkajú viacero spôsobov využitia. Môžete ich prepojiť s vašou inteligentnou domácnosťou, obľúbite si ovládanie hlasom, s ktorým môžete púšťať hudbu, nastavovať si budík alebo napríklad zistiť aké bude počasie. Hodiny Lenovo Smart Clock 2 majú ľahko ovládateľný 4-palcový dotykový LCD displej s prednými 3 W reproduktormi. Bonusovým príslušenstvom k Lenovo Smart Clock 2 je bezdrôtová nabíjačka s výkonom 10 W, ktorá dobre poslúži na nabíjanie smartfónu Motorola edge 30 neo.

Cena: 397,90 eur

Zdroje: vlastné, Motorola

Prečítajte si aj:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.