Motorola predstavila prémiové zariadenie motorola edge 30 pro. Telefón je vybavený výkonným procesorom, pokročilým kamerovým systémom a zaujímavým displejom.

Výhodou je procesor Snapdragon 8 Gen 1, ide teda o 5G telefón s podporou umelej inteligencie, hier, Wi-Fi 6E a Bluetooth pripojenia. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou poskytuje novo predstavené zariadenie o 30 % viac výkonu a o 25 % vyššiu efektivitu vďaka grafickému systému Qualcomm Adreno.

Motorola Edge 30 Pro
Motorola Edge 30 Pro

Keďže doba prevádzky na batériu je stále veľmi dôležitá, nové edge zariadenie je vybavené batériou s kapacitou 4800 mAh. Okrem toho môžete očakávať nabíjanie TurboPower s výkonom až 68 W nabíjania. Za 15 minút tak nabijete batériu na viac 50 % kapacity. Príslušná nabíjačka je v dodávke. Telefón tiež podporuje bezdrôtové nabíjanie Turbo Power s výkonom 15 W. Na väčšie pohodlie môže nový edge bezdrôtovo zdieľať energiu s inými zariadeniami.

Motorola Edge 30 Pro
Motorola Edge 30 Pro

Systém troch fotoaparátov s vysokým rozlíšením

Motorola vylepšila kamerový systém edge s dvomi 50 MPx objektívmi pre ultra širokouhlé zábery a extrémne detailné zábery. Snímať môžete s automatickým zaostrovaním pomocou všetkých pixelov, ktoré používa 32 x viac pixelov na zaostrenie, čím získajú rýchlejší a presnejší záber v rôznych svetelných podmienkach. Otrasy sa eliminujú s novo vylepšenou optickou stabilizáciou.

Motorola edge 30 pro nadchne aj kvalitnými videami s podporou HDR10+. Zariadenie má tiež rozlíšenie 8K, nový edge vyriešil aj dve najväčšie výzvy ultra širokouhlých kamier: detaily a náročné svetelné podmienky. Kombináciou viacerých pixelov do jedného veľkého pixelu zvyšuje ultra širokouhlý snímač jas a ostrosť aj pri slabom osvetlení. Navyše pre extrémne detaily je tu vstavaný Macro Vision, ktorý vás priblíži 4-násobne bližšie k vášmu objektu ako štandardný objektív. Ak to nestačí, zariadenie je vybavené aj neuveriteľnou 60 MPx selfie kamerou.

Plynulý obraz a zvuk novej generácie

Motorola edge oživuje filmy s viac ako miliardou odtieňov verných farieb na 6,7-palcovom OLED displeji Max Vision. Vďaka Full HD rozlíšeniu Motorola docielila ostrejší obraz s menším pixelovaním. To všetko je možné bez oneskorenia vďaka 144 Hz obnovovacej frekvencii.

O zvukový zážitok sa stará Dolby Atmos a dvoma veľkými stereo reproduktormi. S technológiou Snapdragon Sound prináša najnovšia motorola edge aj pokročilú bezdrôtovú kvalitu zvuku.

Spojenie smartfónu a notebooku

Telefón podporuje platformu Ready For, čo znamená pripojenie k notebooku pomocou kábla alebo bezdrôtovo a prostredie smartfónu dostanete na veľkej obrazovke. Takto môžete pracovať, zabávať sa a komunikovať. Ready for PC je kompatibilný aj so systémami Windows 10 a Windows 11.

Motorola Edge 30 Pro
Motorola Edge 30 Pro

Edge 3é Pro používa čistú verziu Android 12 bez softvérových nadstavieb alebo zduplikovaných aplikácií. S My UX zariadenie pracuje spôsobom, ako si to praje používateľ, ktorý ho môže ovládať jednoduchými gestami, prispôsobovať si nastavenia zábavy a vytvoriť si vzhľad podľa seba.

Dotykové pero

K telefónu Motorola edge 30 pro sa dá prikúpiť dotykové pero s ochranným puzdrom. Hodí sa na kreslenie, písanie poznámok alebo úlohy vyžadujúce presnosť.

Motorola Edge 30 Pro
Motorola Edge 30 Pro

Nový motorola edge 30 pro bude na Slovensku dostupný od marca v  Cosmos Blue farbe s cenou 799 Eur.

Telefónu už máme v redakcii na testovanie a jeho podrobnú recenziu pripravujeme.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.