Jedna verzia s primeranou cenou.

Spoločnosť Motorola pred pár dňami predstavila svoj nový model Edge 50 Pro, ktorý môže byť veľmi zaujímavou voľbou pre ľudí, ktorí hľadajú smartfón s výborným pomerom cena / výkon. Pokým novinka bola zatiaľ predstavená iba pre indický trh, tak na svoje európske uvedenie stále iba čaká. Dobrou správou pritom je, že nové úniky odhaľujú informácie o cene a dostupnosti tohto zaujímavého telefónu pre náš región.

Portál GSMArena informuje, že Motorola Edge 50 Pro do Európy dorazí niekedy v priebehu apríla. Nie je dokonca vylúčené, že novinka bude pre nás predstavená už v najbližších dňoch. Portál tvrdí, že sa tak stane už 16. apríla. Zdroj dodáva, že model Edge 50 Pro bude dostupný v jedinej 12 GB / 256 GB verzii, čo je podľa nášho názoru správna stratégia, pretože ak tento telefón dostane európsku cenu na očakávanej úrovni, tak záujemcovia si nebudú musieť lámať hlavu, ktorý model je pre nich ten správny.

Motorola Edge 50 Pro: Toto je cena dostupnosť pre EurópuZdroj: GSMArena
Motorola Edge 50 Pro

Pokým indická cena na eurá je v prepočte iba 400 eur, tak v Európe sa bude Edge 50 Pro údajne predávať za cenu 699 eur, čo je pri pohľade na konkurenčné prostredie veľmi dobrá hodnota. Novinka by mala byť dostupná vo farbách Lavander, Black a Pearl. Dobrou správou pritom je, že európska verzia bude mať v balení 125 W nabíjačku, torá bude nabíjať 4500 mAh batériu. Rýchle káblové nabíjanie doplní aj 50 W bezdrôtové nabíjanie.

Okrem skutočne rýchleho nabíjania bude mať nová “európska” Motorola čipset Snapdragon 7 Gen 3, 6,7-palcový, 144 Hz, HDR10+, FullHD+ AMOLED displej s maximálnym jasom 2 000 nitov. Vo fotovýbave sa bude nachádzať 50 Mpx hlavný fotoaparát s OIS, 10 Mpx fotoaparát s teleobjektívom a 3× optickým priblížením, 13 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát s automatickým zaostrovaním a 50 Mpx selfie fotoaparát. 

Motorola Edge 50 Pro: Toto je cena dostupnosť pre EurópuZdroj: GSMArena
Motorola Edge 50 Pro

Poteší aj zvýšená ochrana proti vode a prachu IP68, stereo reproduktory s Dolby Atmos a senzor odtlačkov prstov v displeji. Novinka bude mať v čase uvedenia nainštalovaný Android 14. Edge 50 Pro dostane tri hlavné aktualizácie OS Android a štyri roky bezpečnostných záplat.

Dĺžku softvérovej podpory aj vášho smartfónu zistíte na základe jeho značky a modelu v tomto článku.

Zdroj: GSMArena 1, 2

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.