Tento úspech je výsledkom investícií do technológie fotoaparátov, využitia umelej inteligencie a verných farieb certifikovaných aj spoločnosťou Pantone.

Motorola edge 50 ultra sa podľa DXOMARK zaradil medzi päť najlepších fotoaparátov v smartfónoch uvedených na trh po celom svete v roku 2024. 

Toto zlaté ocenenie prichádza po investícii spoločnosti Motorola do technológie fotoaparátu, vedúceho postavenia v oblasti AI zážitkov a farbách Pantone Validated, ktoré zaručujú realistické zobrazenie farieb vo fotoaparáte.

DXOMARK je svetovo uznávané technologické laboratórium, ktoré hodnotí kvalitu spotrebnej elektroniky a profesionálnych produktov prostredníctvom vedeckého testovania a percepčnej analýzy. Spoločnosť testuje snímače fotoaparátov smartfónov v piatich podkategóriách: Fotografie, zoom, bokeh, náhľad a video. Po absolvovaní prísnych a komplexných testov DXOMARK získal fotoaparát Motorola edge 50 ultra skóre 146.

Fotografie vytvorené s motorola edge 50 ultra

Pri vývoji svojho doposiaľ najpôsobivejšieho systému fotoaparátov využila spoločnosť Motorola poznatky získané od spotrebiteľov prostredníctvom globálnych výskumných tímov a odborné znalosti svojich výskumných a vývojových centier v Spojených štátoch, Brazílii a Číne. Prístup spoločnosti Motorola kombinuje používateľsky prívetivé funkcie, špičkový hardvér, softvér využívajúci umelú inteligenciu a validáciu farieb od spoločnosti Pantone, aby sa zabezpečilo presné zobrazenie farieb.

„Smartfón sa stal hlavným a často jediným fotoaparátom pre spotrebiteľov. Uvedomujeme si to, preto sme významne investovali do vylepšenia systémov fotoaparátov našich zariadení, od hardvérových inovácií až po softvérové vylepšenia,“ hovorí Matthew Biggerstaff, globálny riaditeľ pre inžinierstvo fotoaparátov v spoločnosti Motorola. „Tento výsledok je dôkazom nášho vytrvalého úsilia rok čo rok vylepšovať našu technológiu fotoaparátov, vrátane pridania moto ai a zážitkov, ktoré umožňuje v našich fotoaparátoch. Tento úspech nás motivuje a túžime v tejto dynamike pokračovať.”

Motorola edge 50 ultra je vybavený fotoaparátmi s vysokým rozlíšením, ktoré sú navrhnuté tak, aby zachytávali úžasné snímky bohaté na detaily za akýchkoľvek svetelných podmienok. Medzi kľúčové funkcie patrí 50 Mpx hlavný objektív, 64 Mpx teleobjektív s 3-násobným optickým priblížením a 100-násobným superzoomom, 50 Mpx ultraširokouhlý objektív s macro vision a 50 Mpx selfie fotoaparát s automatickým zaostrovaním.

Uvedomujúc si, že viac ako 90 % používateľov Motorola fotí v automatickom režime, Motorola využíva technológiu moto AI na pohon sofistikovaného systému fotoaparátov motorola edge 50 ultra, aby poskytovala výnimočný výkon pri fotografovaní a tvorbe videí. Napríklad nový engine na vylepšenie fotografií zaisťuje bezproblémové, vysoko kvalitné fotografie pri každom zábere použitím optimálnych nastavení založených na AI z viacerých režimov snímania súčasne. Funkcia Akčný záber automaticky zvyšuje a upravuje rýchlosť uzávierky fotoaparátu na základe rôznych svetelných podmienok, aby mohli spotrebitelia lepšie zamraziť akciu a vyhnúť sa rozmazaným fotografiám. Okrem toho úplne nový teleobjektív využíva AI na zlepšenie kvality priblíženia a je jedným z prvých smartfónov na svete s certifikáciou Pantone Validated, ktorá zaručuje presné zobrazenie farieb a tónov pleti pre fotoaparát aj displej.

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.