Na tento smartfón sa oplatí pár dní počkať.

Motorola začiatkom apríla predstavila svoj nový model Edge 50 Pro, ktorý môže byť veľmi zaujímavou voľbou pre ľudí, ktorí hľadajú smartfón s dôrazom na čo najlepší pomer cena / výkon. Novinka však bola zatiaľ predstavená iba pre indický trh, zatiaľ čo na svoje európske uvedenie stále iba čaká. Dobrou správou pritom je, že nedávne úniky odhalili informácie o priaznivej cene a dostupnosti tohto telefónu aj pre náš región.

V nadväznosti na tento telefón sa objavili aj správy o vybavenejšom a výkonnejšom súrodencovi Edge 50 Ultra. Tento model je určený pre náročných používateľov, ktorí spolu s ním získajú celkom slušnú výbavu a takmer vlajkový výkon. Portál MySmartPrice teraz informoval o výsledkoch testu z porovnávacej platformy Geekbench, ktorý odhalil kľúčové technické parametre modelu Edge 50 Ultra na čele s nedávno predstaveným čipsetom Snapdragon 8s Gen 3.

Motorola Edge 50 Ultra na Geekbench Zdroj: MySmartPrice
Motorola Edge 50 Ultra na Geekbench

Motorola Edge 50 Ultra by mala už 16. apríla doplniť model Edge 50 Pro, čiže je vysoko pravdepodobné, že práve tieto dva dva telefóny budú spolu uvedené na európsky trh, avšak nie je vylúčené, že sa k nim pripoja ďalší členovia novej série Edge 50. Výpis z porovnávacej platformy Geekbench odhalil nielen spomínaný čipset Snapdragon 8s Gen 3 vrátane 12 GB RAM, ale aj dôležitý ukazovateľ výkonu. Motorola Edge 50 Ultra dosiahla v single core teste 1947 bodov, pričom v multi core teste až 5149 bodov.

Motorola Edge 50 Pro bude mať nainštalovaný Android 14, tri 50 Mpx fotoaparáty, vrátane ultraširokouhlého a periskopického s 5× optickým zoomom. Čo sa však týka softvérovej podpory, tak očakávame, že aj Motorola by mohla s uvedením novej generácie telefónov Edge 50 prehodnotiť dĺžku softvérovej podpory a predĺžiť ju.

Dĺžku softvérovej podpory aj vášho smartfónu zistíte na základe jeho značky a modelu v tomto článku.

Zdroj: MySmartPrice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.