Spoločnosť IMINT Image Intelligence AB (známa ako “Imint“), svetový líder v oblasti softvéru na vylepšenie videa a spoločnosť Motorola oznámili spoluprácu na integrácii špičkového riešenia Vidhance na optimalizáciu videa do nového vlajkového smartfónu motorola edge+. Nový smartfón je tak vybavený výbornou stabilizáciou videa , vďaka čomu je vhodný na rastúci počet používateľov smartfónov, ktorí chcú vytvárať a zdieľať video obsah v najvyššej kvalite.

 Medzi špecifické riešenia softvéru Vidhance, ktoré sa vyskytujú v novom motorola edge+, patrí stabilizácia videa Vidhance s aktívnou podporou OIS (optická stabilizácia obrazu), korekcia horizontu Vidhance, dynamická redukcia rozmazania Vidhancekorekcia zorného poľa Vidhance.

Záber vytvorený s Motorola edge+

Záber vytvorený s Motorola edge+

Vidhance stabilizácia videa s aktívnou podporou OIS stavia na stabilizačných algoritmoch spoločnosti Imint, ktoré využívajú vstavané senzory smartfónov na kompenzáciu neželaného pohybu kamery počas nahrávania. Aktívne riešenie OIS kombinuje optickú stabilizáciu obrazu (OIS) s elektronickou stabilizáciou obrazu (EIS) a vyvárajú stabilné videozáznamy, a to najmä v prostredí so slabým osvetlením. OIS redukuje neželaný pohyb v snímke pomocou mechanického posunu objektívu pri pohybe alebo trasení fotoaparátu, zatiaľ čo EIS – funkcia softvéru Vidhance vytvorená špeciálne na nahrávanie videa – pracuje na princípe predvídania pohybu kamery a jej prispôsobenia v reálnom čase. Výsledkom je stabilné video pri rôznych svetelných podmienkach.

Motorola edge+ tiež po prvýkrát využíva nové riešenie Vidhance – korekciu horizontu. Šikmý alebo nestabilný horizont môže spôsobiť, že videozáznam nevyzerá dobre, najmä v prípade, že editujete viacero rôznych video sekvencií alebo nahrávate video v pohybe. Vďaka korekcii horizontu Vidhance sa horizont vo videu môže automaticky vyrovnať bez ovplyvnenia kvality stabilizácie.

„V minulosti používatelia smartfónov často uprednostňovali statické snímky pred videom, ale to sa už zmenilo,“ vysvetlil Thomas Milner, Head of Global Product Marketing spoločnosti Motorola. „V súčasnosti používatelia Instagramu, TikToku, Snapchatu a ďalších aplikácií požadujú od svojich smartfónov vysokokvalitné videá. Každý tvorí obsah a chce vytvárať kvalitné výstupy priamo zo svojho telefónu. Spolupráca so spoločnosťou Imint a integrovanie riešení softvéru Vidhance robí z telefónu motorola edge+ špičkové mobilné zariadenie určené na zábavu.“

Motorola edge+, predstavená v apríli, je prvým smartfónom svojho druhu. Aj keď je tento smartfón štandardne využívaný na tvorbu snímok a videí, slúži aj ako multimediálne zariadenie – môže sa pochváliť až 108-megapixelovým snímačom fotoaparátu, nekonečným displejom AMOLED s pomerom strán 21:9 a audio systémom štúdiovej kvality. Nová vlajková loď spoločnosti Motorola – motorola edge+ využíva najnovší procesor Qualcomm Snapdragon 865 a je prispôsobená na poskytovanie najrýchlejšej dostupnej siete na trhu 5G.

Motorola edge+ obsahuje aj riešenie dynamickej redukcie rozmazania Vidhance a korekcie zorného poľa Vidhance. Dynamická redukcia rozmazania Vidhance stavia na stabilizačnej technológii Vidhance tým, že sa učí zo softvérového spracovania a dolaďuje rôzne parametre tak, aby sa zohľadnil pohyb a svetlo, čím sa minimalizujú účinky rozmazania pohybu. Korekcia zorného poľa Vidhance zasa eliminuje neželané efekty priblíženia, spôsobené zmenami ohniskovej vzdialenosti kamery pri zmene zaostrenia. Tieto aspekty, ktoré sú často spôsobené práve nedostatočným systémom funkcie šošoviek, môžu zničiť inak presvedčivé video zábery.

Viac o telefóne Motorola edge+

motorola edge+ v prémiovom segmente a s poriadnou cenovkou

Značky: