Telefón bude vybavený čipsetom Snapdragon 8 Gen 1.

Pred pár hodinami spoločnosť Qualcomm oficiálne predstavila novú generáciu svojho vlajkového čispsetu. Snapdragon 8 Gen 1 sa tak stal prvým 4nm čipsetom výrobcu. Krátko na to spoločnosť Motorola potvrdila, že jej pripravovaný model Edge X30 bude prvou vlajkovou loďou, ktorá tento čip dostane do svojej výbavy.

Motorola už stihla prostredníctvo Weibo túto správu potvrdiť. Model Edge X30 bude predstavený v Číne 9. decembra o 12:30 nášho času. Upútavka na túto udalosť pritom neprezrádza žiadne ďalšie informácie. 

Certifikácia 3C naznačuje, že Motorola Edge X30 (XT2201-2) s 5000 mAh bude podporovať 68,2 W nabíjanie. Zariadenie dostane 6,67-palcový Amoled HDR10+ displej so 144 Hz obnovovacou frekvenciou. Prekvapením by mal byť 60 Mpx selfie fotoaparát, ktorý bude umiestnený v strede displeja.

Zostava troch fotoaparátov na zadnej strane údajne pozostáva z hlavného 50 Mpx fotoaparátu, 50 Mpx ultraširokouhlého fotoaparátu a 2 Mpx senzora na meranie hĺbky.

Je možné, že 9. decembra spoznáme minimálne dva modely s novou čipovou sadou Snapdragon. Aktuálne nie je ešte známe, či ide o kombináciu modelov Edge 30 Ultra a Edge X30, alebo či v tomto prípade ide o jeden a ten istý model a ďalší bude prekvapením.

Motorola edge X30Zdroj: Motorola
Motorola Edge X30

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.