Najnovšie telefóny Motorola edge 20 pro, Motorola edge 20, Motorola edge 20 lite sú určené pre ľudí, ktoré hľadajú pokročilý systém fotoaparátu, kvalitnú obrazovku, rýchly procesor, dlhú výdrž na batériu a 5G sieť. Ako to u Motoroly býva štandardne zvykom, sú za dostupnú cenu.

Nová rodina Motorola edge 20.

Nová rodina Motorola edge 20. Zdroj: Motorola

Náš život sa zmenil, sú tu už iné priority a Motorola na to reaguje. Po prvý krát sa pri značke Motorola objavuje napr. periskop, ktorý prinesie až 50-násobné priblíženie, hlavný fotoaparát poriadne pridal na megapixeloch. ďalej je tu rýchlejšia obnovovacia frekvencia displeja, rýchlejšie nabíjanie batérie a rozšírená je aj platforma Ready For.

Motorola edge 20 pro

Motorola sa tu zamerala na vylepšenie funkcií fotoaparátu v rámci rodiny edge 20. Motorola edge 20 pro prichádza s novým 108 MPx hlavným fotoaparátom, jedným z najväčších senzorov fotoaparátu v optickom formáte 1/1,5 palca. Je vybavený technológiou Ultra Pixel, vďaka ktorej je možní deväť pixelov skombinovať do jedného veľkého pixelu, čo násobne zvyšuje citlivosť na svetlo. Toto sa využíva pri slabom osvetlení. Ultraširokouhlý objektív umožní zachytiť 4× viac scény, vidieť viac z vášho okolia a zahrnúť do záberu čo najviac. Macro Vision na druhej strane umožní priblížiť sa k fotografovanému objektu päťkrát bližšie, a to až do vzdialenosti 3 cm na snímanie detailov.

Motorola edge 20 Pro.

Motorola edge 20 Pro. Zdroj: Motorola

Motorola edge 20 pro je vybavený teleobjektívom v štýle periskopu, ktorý je v tejto triede telefóne skôr raritný. Svetlo sa ohýba o 90° a tento objektív dokáže sprostredkovať až 50-násobný Super Zoom. Video dokáže Motorola edge 20 pro zachytiť v rozlíšení až 8K, čo je pre túto značku po prvý krát.

Vo výbave je veľký 6,7-palcový displej Max Vision s technológiou OLED. Podporuje 10-bitové farby, čím dosahuje farebný priestor DCI-P3 a štandardy HDR10 +. Jeho obnovovacie frekvencia je 144 Hz. Všetko je nastavené tak, aby sa výrazne zlepšil zážitok zo sledovania obsahu, maximálne sa vlastnosti displeja prejavia pri hraní hier alebo akčných videách.

Pripočítajte tiež podporu pre sieť 5G a tiež Wi-Fi 6, to všetko za dostupnú cenu. Rýchly procesor Qualcomm Snapdragon 870 poskytne potrebný výkon a vďaka 256 GB vstavaného úložiska je tu veľa priestoru na váš obsah. A s 12 GB pamäte najnovšej generácie všetko beží hladko.

Aj pri trvalom pripojení na rýchlu sieť 5G vydrží tento telefón na batériu až 30 hodín. Nabíjanie TurboPower 30 umožní po 10 hodinách nabíjania ďalšiu prevádzku na 9 hodín.

Motorola edge 20 pro bude k dispozícii na našom trhu v septembri v dvoch farbách:  midnight blue (tmavomodrá) a indigo vegan leather (modrá) s cenou 699 EUR.

Motorola edge 20

Tento telefón je je jeden z najtenších 5G smartfónov na súčasnom trhu s hrúbkou len 6,99 mm. Aj v tomto prípade má hlavný fotoaparát 108 MPx, je tu ultraširokouhlý objektívom a makroobjektív ako to bolo aj v prípade aj motorola edge 20 pro. Teleobjektívom má pri tomto modeli zoom na úrovni 30 násobku. Displej má opäť uhlopriečku 6,7 palca a obnovovaciu frekvenciu 144 Hz. motorola edge 20 je poháňaný procesorom Qualcomm Snapdragon 778G, podpora je pre Wi-Fi 6. Vďaka vstavanému úložisku až do 256 GB máte dosť priestoru pre fotografie, filmy, hry a hudbu. Kapacita RAM je 8 GB, batéria má kapacitu 4000 mAh a k dispozícii je opäť rýchle nabíjanie TurboPower 30.

Motorola edge 20

Motorola edge 20. Zdroj: Motorola

Motorola edge 20 bude k dispozícii v septembri v dvoch farbách: frosted grey (šedá) a frosted white (biela) s cenou 499 EUR.

Motorola edge 20 lite

Tento telefón ponúka 5G pripojenie s pokročilým kamerovým systémom a stojí z novej trojice najmenej. Hlavný fotoaparát má tak rozlíšením 108 MPx, využiť môžete aj ultraširokouhlý objektív a funkciu Macro Vision. Aj uhlopriečka OLED displeja je rovnaká – 6,7 palcov. Motorola edge 20 lite však používa energeticky efektívnu čipovú súpravu MediaTek. Kapacita RAM je 8 GB a kapacita batérie je až 5000 mAh. S touto batériou vydržíte až na 2 dni prevádzky. Rýchle nabíjanie TurboPower 30 vám poskytne energiu na celý deň už za 10 minút nabíjania.

Motorola edge 20

Motorola edge 20 light. Zdroj: Motorola

Motorola edge 20 lite bude k dispozícii v septembri v dvoch farbách: electric graphite (šedá), lagoon green (zelená) s cenou 349 EUR.

Pokročilá možnosti snímania obrazu

Režim duálneho snímania umožňuje nahrávať video alebo snímať fotografie ľubovoľnými dvoma fotoaparátmi súčasne. Môžete tak zachytiť seba aj snímaný objekt. Motorola edge 20 pro a Motorola edge 20 tiež obsahujú funkciu Audio Zoom a snímanie spomaleného pohybu. Audio Zoom používa pokročilé mikrofóny na zachytenie zvuku snímaného objektu s potlačením okolitého hluku a hlasov. Super spomalený pohyb zaznamenáva 960 snímok ua sekundu vo vysokom rozlíšení. Na lepšie selfie pri slabom osvetlení teraz môžete využiť umelú inteligenciu, ktorá automaticky analyzuje vaše selfie na vylepšenie jasu a kvality.

Softvérové vylepšenia

Softvérová platforma Ready For teraz prichádza s novým bezdrôtovým pripojením a kompatibilitou s počítačom. Vďaka bezdrôtovému pripojeniu je jednoduchšie presunúť hry z telefónu na veľkú obrazovku, mať počas videohovorov pocit, že ste priamo v miestnosti a používať aplikácie z telefónu na monitore počítača. ďalšie funkcie vylepšujú prístup k aplikáciám v telefóne ako aj súborom z počítača na jednej obrazovke cez bezdrôtové pripojenie a spustením platformy Ready For. Práca na dvoch súboroch naraz alebo dokonca presun súborov medzi zariadeniami je teraz jednoduchší.

Motorola používa čistú verziu operačného systému Android 11 bez softvérového balastu. Prostredie My UX obsahuje moto zážitky,  špecifické aplikácie pre moto a šikovné prispôsobenia, ktoré nerušia. Patria sem gestá ako Rýchla snímka, Snímka obrazovky tromi prstami, Stlmiť zvonenie po zdvihnutí. Môžete si tiež vybrať ktorékoľvek z 20 000 prispôsobení tvarov ikon, farebných schém a zobrazeného písma. Všetky telefóny motorola edge sú optimalizované na použitie jednou rukou. Funkcia Power Touch je integrovaná do snímača odtlačkov prstov v tlačidle vypnutia. Dvojitým klepnutím na bočnú čítačku odtlačkov prstov napríklad otvoríte priamu cestu domov v Mapách Google, rýchle skenovanie QR kódov a pod.

Zľava doprava: motorola edge 20 pro, motorola edge 20, motorola edge 20 lite

Biznisová edícia telefónov chránených ThinkShield teraz pre mobilné zariadenia

Zatiaľ čo všetky zariadenia edge sú chránené technológiou ThinkShield pre mobilné zariadenia, na trh prichádza aj biznisová edícia motorola edge telefónov pre B2B zákazníkov. Tí potrebujú  prístup k ešte väčšej ochrane s dodatočnými aktualizáciami softvéru a certifikáciami na vládnej úrovni. Okrem toho Motorla nadviazala partnerstvo so spoločnosťou Zimperium, ktorá patrí k svetovým lídrom v mobilnej bezpečnosti. Ponúka tak funkciu Moto Threat Defense, čo je špičková ochranu založená na umelej inteligencii chrániaca pred hrozbami ako phishing či malware.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.