Na trh prichádza polroka po svojom predchodcovi.

Motorola oznámila, že smartfón moto g14 prichádza na Slovensko a v predaji bude od druhej polovice augusta za cenu 169,90 eur. Zaujímavosťou je, že predchádzajúca generácia, moto g13, sa na našom trhu predáva od marca tohto roka.

Motorola moto g14 ponúka 6,5-palcový IPS displej s Full HD rozlíšením (moto g13 malo HD rozlíšenie). Ďalšie detaily výrobca v tlačovej správe nešpecifikuje. Ochranné sklo je Panda glass, rámik a zadná strana je z plastu. K dispozícii sú stereo reproduktory s Dolby Atmos.

Telefón poháňa procesor Unisoc Tiger T616 s ôsmimi jadrami v kombinácii so 4 GB RAM. Úložisko má kapacitu 128 GB a je typu UFS 2.2. K dispozícii je úložisko na microSD kartu a 5000 mAh batéria s podporou 15 W nabíjania.

motorola moto g14Zdroj: motorola
motorola moto g14

Moto g14 má predinštalovaný operačný systém Android 13. Ďalšiu podporu výrobca nešpecifikuje, avšak pokiaľ zachová tradičné zvyky, telefón by mal dostať aktualizáciu na Android 14 a 3 roky bezpečnostných aktualizácií.

Vo výbave je tiež 50 Mpx hlavný fotoaparát s clonou f/1.8 a 2 Mpx makro senzor. Predný fotoaparát má 8 Mpx. Nechýba NFC, 3,5 mm jack, Wi-Fi 5 a Bluetooth 5.0.

Ak teda porovnáme telefóny moto g14 a moto g13, hlavným rozdielom je Full HD displej, rýchlejšie nabíjanie (moto g13 má 10 W nabíjanie) a v závislosti od konfigurácie aj väčšie úložisko. Určité rozdiely sa možnože prejavia aj v prípade použitých procesorov, avšak podľa porovnaní portálu notebookcheck sú rozdiely minimálne.

motorola moto g14Zdroj: motorola
motorola moto g14

Zdroj: motorola, notebookcheck

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit