Ak uvažujete do akého telefónu investovať dve stovky, máme pre vás jednoznačného favorita. Motorola moto g30 s nadupanou výbavou a v bezkonkurenčnej cene.

Za menej ako 200 eur získate 5000 mAh batériu, rýchly procesor a skvelý fotoaparát. Najnovšia, desiata generácia moto g30 teraz prináša spojenie cenovej dostupnosti, kvalitných fotografií a najnovší Android 11.

Motorola moto g30

Motorola moto g30, Zdroj: TOUCHIT

S nadupaným fotoaparátom

Smarfón má vzadu až štyri fotoaparáty, s ktorými bez kompromisov odfotíte všetko, na čo si spomeniete. Okrem toho, že vďaka objektívu, ktorý vám v portrétovom režime dokonale rozostrí pozadie, je tu aj dvojmegapixelový makro snímač pre dôverné zachytenie detailov. Fotografie s čo najširším zásahom dokážete vyhotoviť vďaka ultraširokouhlému objektívu.

Nezabudnime však na hlavý fotoaparát, ktorý má úžasné rozlíšenie až 64 megapixelov.

Motorola moto g30

Motorola moto g30, Zdroj: TOUCHIT

Fotoaparát podporuje špeciálny režim Nočné videnie, vďaka ktorému urobíte pekné fotky aj v zhoršených svetelných podmienkach.  Oceníte tiež podporu snímaču hĺbky, vďaka ktorému budú vaše portrétové fotografie s rozostreným pozadím, vďaka čomu získate krásne portéty ako od  profesionálneho fotografa.

Určite vyskúšajte aj efektové režimy ako Zvýraznená farba a to dokonca aj pri videu. Foteniu a nakrúcaniu dáte okamžite nový rozmer a dôraz na vybranú farbu. Na maximálne detaily je tu 64 Mpx režim. Tento režim sa hodí na akékoľvek fotenie.

Motorola moto g30

Motorola moto g30, Zdroj: TOUCHIT

Kreatívnych režimov je však Motorola ponúka oveľa viac a tak môžete obohatiť svoje fotky o nový rozmer.  Vďaka režimu Výrez napríklad ľahko zmeníte pozadie na odfotenej fotke a môžete sa ňou pochváliť na sociálnych sieťach.

Motorola moto g30

Motorola moto g30, Zdroj: TOUCHIT

Bežec na dlhé trate s extrémnou výdržou

Motorola moto g30 má v sebe až 5000 mAh nadupanú batériu a navyše tiež  inteligentnú správu jej spotreby. Znamená to, že v čase keď smartfón nepoužívate, sa energetický odber zníži na minimum a tak máte zaručenú stabilitu kapacity batérie. Smartfón tak nebudete nabíjať každú chvíľu, ale aj pri častom používaní ho nabijete iba raz za tri dni.

Motorola moto g30

Motorola moto g30, Zdroj: TOUCHIT

Navyše si s nabíjaním naozaj nemusíte robiť starosti, pretože k dispozícii je možnosť nabíjania s výkonom neuveriteľných 15 W, pričom v balení je nabíjačka s výkonom až 20 W. Veľmi dobrý deal.

Motorola moto g30 má v sebe zakomponovanú aj inteligentnú ochranu proti nadmernému nabíjaniu batérie, čo je nesmierne užitočné. O nič sa nemusíte starať, funkcia sa automaticky zapne, keď trikrát po sebe necháte telefón nabiť na 100 %. Potom ho bude nabíjať maximálne na 80 % kapacity batérie.

Vďaka tomu budete šetriť batériu a smartfón vám bude slúžiť dlhé roky so stabilnou výdržou. Ak sa však rozhodnete, že chcete nabíjať telefón do plného nabitia, smartfón vám to umožní.

Motorola moto g30

Motorola moto g30, Zdroj: TOUCHIT

Verdikt

Motorola moto g30 výrazne útočí na cenovú skupinu 200 eur a pridáva funkcie a možnosti, aké by ste tu v minulosti v smartfóne za dve stovky nenašli. Výborný fotoaparát, rýchle a plynulé rozhranie a nabíjanie, veľká batéria a veľmi dobrá kvalita nočného fotografovania.

Rozhodne oceníte aj podporu NFC na platenie smartfónom  a tiež najnovšiu verziu systému Android 11, ktorý nie je zaťažený zbytočnými aplikáciami a Motorola vám ho ponúka v čistej podobe, vďaka čomu budete mať vo vrecku svižný a výborný smartfón.

Článok vznikol v spolupráci s Motorola Slovensko.

Prečítajte si aj:

Realme 7 Pro: 65 W a AMOLED displej za 299 eur (RECENZIA)