Najnovšia edícia rodiny moto g je navrhnutá pre tých, ktorí sú neustále na cestách.

Tu príde vhod 5000 mAh batéria a najmä super rýchle 50 W nabíjanie. Najnovšie a najrýchlejšie nabíjanie TurboPower od spoločnosti Motorola vám poskytne 12 hodín energie iba za 12 minút napájania. Telefón je vybavený 6,8” Max Vision FHD+ displejom, ktorý poskytuje o 10 % širší farebný rozsah pre živšie a realistickejšie farby, pričom jas je na priamom slnku o 25 % vyšší. Displej má 120 Hz obnovovaciu frekvenciu, čím získate výrazne plynulejší obraz aj pri rolovaní obsahu.

moto g60s je poháňaný rýchlym procesorom MediaTek Helio G95, ktorý je až o 8 % rýchlejší ako predchádzajúca generácia a ktorý umožňuje mimoriadne responzívny výkon pri streamovaní filmov, chatovaní s priateľmi alebo tvorbe vizuálneho obsahu. Kapacita RAM je štandardných 4 GB.

Hlavný 64 Mpx snímač s ultra vysokým rozlíšením zhotovuje rýchle snímky, aj v tomto prípade použil výrobca technológiu Quad Pixel. Tá prepúšťa 4× viac svetla na zosvetlenie tmavých scén. Na vyslovene tmavé scény je tu režim nazvaný Night Vision. Ultraširokouhlý objektív so 118º zachytí to, čo vaše oči vidia, čím sa do záberu zmestí 4× viac scény. V zostave objektívov nechýba objektív Macro Vision určený na fotenie najmenších detailov. Na portréty je tu potom pomocný objektív, ktorý má za úlohu merať hĺbku scény a pomôcť vytvoriť fotoaparátu efektné rozostrené pozadie.

Aby bol zážitok z vytvárania obsahu ešte lepší, prichádza model moto g60s s režimom duálneho snímania, ktorý vám umožňuje nahrávať video alebo fotografovať pomocou zadného a predného fotoaparátu súčasne. V režime Dual Capture vidíte seba aj snímaný objekt nepretržite na rozdelenej obrazovke. Vstavané úložisko s kapacitou 128 GB sa dá rozšíriť o pamäťovú kartu až do kapacity 1 TB.

Užitočné softvérové ​​inovácie

Namiesto duplikovania vecí, ktoré Google robí s Androidom, sa Motorola rozhodla stavať na tom pomocou komplexnej súpravy nástrojov v aplikácii Moto s názvom My UX. Vďaka nemu môžu používatelia pomocou vlastných nastavení posunúť hudbu, videá, hry a motívy zariadení na ďalšiu úroveň. A pretože My UX nestojí v ceste čistému zážitku z Androidu, užívatelia si budú môcť užívať plnú silu operačného systému Android 11 bez zahlcujúcich softvérových skinov alebo duplicitných aplikácií.

moto g60s obsahuje ThinkShield for Mobile, platformu, ktorá využíva značku Lenovo Thinkshield a ponúka vylepšenú ochranu na všetkých úrovniach od výroby až po telefón, bezpečnejší reťazec dôvery a dodatočné certifikácie zabezpečenia. Okrem týchto základných funkcií prináša spoločnosť Motorola ďalšie úrovne zabezpečenia s cieľom splniť prísne požiadavky podnikových zákazníkov vrátane správy zariadení a služieb.

Dostupnosť a ceny

Dostupná bude vo farbách Ink Blue (modrá) a Iced Mint (zelená), výrobca aj tento raz nepoužil plnú vodoodolnosť ale ponechal vrstvu, ktorá odpudzuje vodu.

moto g60s bude na Slovensku k dispozícii v druhej polovici Septembra so štartovacou cenou 249 Eur.

Zdroj: motorola

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.