Séria moto g chce priniesť najlepšie fotoaparáty v cene do 300 EUR.

moto g je najúspešnejšia zo sérií tejto značky. Moto g6 uvedená minulý rok v lete predstavovala jedným z míľnikov smartfónov. Na Slovensku bolo aktivovaných 104 000 smartfónov. Aktivácia znamená keď sa kúpený smartfón zapne a používateľ ho začne skutočne používať. Zároveň to znamená, že 50 % aktivácií obsadili smartfóny série g.

Moto AkcieMoto Displej – základ smartfónov moto. Aktuálne s úplne prepracovaným dizajnom. Pribudla nová funkcia – Media Control. Pri vypnutom displeji stačí podržať tlačidlo hlasitosti nahor alebo nadol a prejdete na ďalšiu skladbu.

Čo majú novinky spoločné?

Všetky modely g7 majú Snapdragon 6xx. To je hlavná zmena oproti minulosti. Výkonom sa síce budú odlišovať, avšak nepôjde o žiadny dramatický skok. Zároveň budú mať všetky plnohodnotný Dual SIM, teda dva sloty na Nano SIM kartu a ešte aj pamäťovú kartu.

No a samozrejme, je tu nový Android 9. V čase, kedy niektorí iní výrobcovia prichádzajú na trh s novinkami a ešte starým OS Android OS. V rámci predného fotoaparátu je odomykanie tvárou.

moto g7 power

Prívlastok zvolený od kapacity batérie. Tá má kapacitu 5000 mAh a v balení nájdete 15 W nabíjačku, ktorá podporuje technológiu TurboPower. Funkcia je viazaná na procesor, ktorý je v tomto prípade Snapdragon 632. Kapacita pamätí je 4 / 64 GB.

6,2“ displej s rozlíšením HD+ pomôže vo výdrži batérie, mnoho používateľov nebude reálne pociťovať, že majú displej s nižším rozlíšením. Snímač je na zadnej strane, najnovšie sa teraz dá nastaviť aj na ovládanie notifikácii.

Funkcia sa dá povoliť priamo v systémových nastaveniach Androidu, funkcia nie je súčasťou Moto nadstavby.

Fotoaparát má rozlíšenie 12 Mpx. Vďaka procesoru má fotoaparát všetky funkcie, na ktoré ste boli zvyknutí v drahších smartfónoch. Nájdete tu teda funkcie ako Spot Color, Portrait, Cinemagraph.

Tento smartfón nemá duálny fotoaparát na selfie, no výrobca zapracoval na softvéri, ktorý vám vytvorí peknú fotografiu s blurr efektom. Nechýba Google Lens, čo je inteligentný fotoaparát na rozpoznávanie objektov. Podporuje slovenčinu a Google neustále túto funkciu vylepšuje.

Telefón by mal vydržať 3 dni na batériu. Náročnejší ho vyžmýkajú za dva dni.

Na trhu je dostupný v čiernej farbe. Okrem autorizovaných predajcov sa dá kúpiť aj u operátora O2. V priebehu marca bude na trhu vo farbe Ice Violet.

moto g7 plus

Zaujať chce hlavne fotoaparátom a to v cenovej triede do 300 EUR. Fotoaparát má optickú stabilizáciu. Ide o kombináciu 16+5 Mpx. So svetelnosťou hlavnej šošovky na úrovni f/1.7 by mal veľmi dobre fotografovať aj pri znížených svetelných podmienkach.

Užitočné bude spomalené video vo Full HD rozlíšení a 120 fps. Dvojnásobok dosiahnete pri polovičnom rozlíšení. Funkcia Smart Composition upraví kompozíciu fotky tak, aby vyzerala podstatne lepšie.

Ďalšou z najočakávanejších funkcií je 27 W nabíjanie technológiou TurboPower a to s kompatibilným adaptérom v priamo v balení. Výrobca zapracoval aj na audiu a priniesol stereo reproduktory s technológiou Dolby Atmos.

Moto g7 a g7 plus používa skutočné sklo. Vpredu aj vzadu má sklo Gorilla Glass v 3D kontúre. Na Slovensku sú dostupné oba farebné varianty – červená (Viva Red) a modrá (Deep Indigo) a to za cenu 299 EUR. Verzia moto g7 plus sa dá v tejto chvíli takisto kúpiť u operátora O2.

Na článku spolupracoval Ondrej Macko

Prečítajte si aj:

Recenzia motorola one: Výborný ľudový telefón

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.