Motorola dnes oficiálne predstavila model Moto Z3 Play.

Zariadenie strednej triedy, ktoré bolo dlhodobo predmetom únikov, je vybavené duálnym fotoaparátom, novým bočným snímačom odtlačkov prstov, tenšími rámčekmi okolo displeja a sklenenou zadnou stenou a hliníkovým rámom. Presne takéto zariadenia sa v roku 2018 očakávajú.

Novinka nezaprie svoju príslušnosť k rodine Moto a drží sa tradičného dizajnu smartfónov Motorola, predovšetkým série Z.

Vďaka zadnej sklenenej stene pôjde pravdepodobne o klasický lapač odtlačkov a mastnoty. Aj napriek sklenenej zadnej stene, Moto Z3 Play v základnej výbave nepodporuje bezdrôtové nabíjanie. To je možné získať vďaka doplnkovej výbave – Moto Mods, ktoré samozrejme nové Z3 Play podporuje. Podporované sú taktiež aj všetky už existujúce verzie Moto Mods.

Technické parametre:

  • Procesor Qualcomm Snapdragon 636
  • 4 GB RAM, 32 / 64GB + microSD karty so 400 GB
  • Baréria 3,000 mAh s podporou rýchleho nabíjania
  • Duálny fotoaparát 12 Mpx (f/1.7) + 5 Mpx senzor na meranie hĺbky
  • Predný fotoaparát 8 Mpx (f/2.0)
  • USB-C + adaptér na 3.5 mm audio jack
  • 6.01″ Super AMOLED displej, 2160 × 1080, pomer strán 18:9
  • Rozmery 156.5 x 76.5 x 6.8 mm, 156g
  • Android 8.1 Oreo
  • Farebné prevedenie Deep Indigo (tmavo modrá)

Nový senzor odtlačkov prstov je podľa prvých referencií dobre dostupný a presný, vďaka jeho veľkosti. Na prednú stranu zariadenia sa kvôli tenkým rámčekom nezmestil. Po novom si našiel svoje miesto v pravej bočnej stene. Taktiež umiestnenie na zadnej stene kvôli Moto Mods nepripadalo v úvahu, nakoľko by tento snímač odtlačkov bol prekrytý, alebo Moto Mods by museli mať výrez pre čítačku odtlačkov prstov.

V minulosti používatelia Moto Z nedali dopustiť na batériu s kapacitou 3510 mAh, ktorá zabezpečovala dostatok energie aj pre náročnejšie dni. Nástupcovia také šťastie nemali a museli si vystačiť s kapacitou 3000 mAh. Táto kapacita pritom sľubuje na jedno nabitie celý deň používania. Zníženie kapacity batérie môže byť aj z dôvodu toho, že spoločnosť Motorola chce podporiť predaj Moto Mods s bezdrôtovým nabíjaním a taktiež prídavnou batériou (  bude súčasťou predpredajného balenia). Batériu nabijete cez USB-C port.

Hlavný fotoaparát predstavuje pravdepodobne najvýraznejší posun. Obsahuje jeden 12 Mpx senzor, ktorý dopĺňa 5 Mpx snímač hĺbky. Tento “prídavný” senzor sa využíva pri špeciálnych režimoch fotografovania a nahrávania videa. Priamo do aplikácie fotoaparátu je integrovaná aplikácia Google Lens.

Predný fotoaparát ponúka 8 Mpx rozlíšenie a výrazným vylepšením je snímanie v portrét režime.

Uvádzacia cena bola nastavená na 499 dolárov a základné balenie bude doplnené o batériový modul – Moto Mods. Predaj by sa mal spustiť v priebehu leta. Dostupnosť a cenu pre slovenský trh zatiaľ nepoznáme. 

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Apple predstavuje novinky na konferencii WWDC 2018

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.