Nebude chýbať ani skutočná vlajková loď s 200 Mpx fotoaparátom.

Spoločnosť iba pred pár dňami predstavila model Edge (2022), ktorý ako prvý smartfón na trhu do svojej výbavy dostal čipset MediaTek Dimensity 1050. Nová správa z portálu GSMArena teraz potvrdzuje, že spoločnosť vo svojom “ťažení” ani zďaleka nekončí a začiatkom septembra predstaví tri nové zariadenia globálnej série Edge.

Toto tvrdenie je oficiálne podporené krátkym deväť sekundovým klipom, ktorý zverejnila samotná spoločnosť Motorola. Upútavka vyobrazuje tri telefóny a veľké číslo osem. V krátkom spote sa objavuje aj hashtag #findyouredge, čo potvrdzuje, že Motorola 8. septembra skutočne predstaví novinky zo série Edge. Je pritom škoda, že už nič viac nám tento spot neprezrádza.

Za najväčšiu hviezdu večera môžeme už teraz považovať globálnu verziu modelu Moto X30 Pro, ktorú bude sprevádzať aj medzinárodná verzia modelu Moto S30 Pro. Obidva telefóny sú už dostupné  v Číne. Vieme však, že na globálnom trhu budú niesť označenie Edge.

Pravdepodobne „najzaujímavejším zaradením večera“ bude Motorola Edge 30 Ultra (očakávaný názov). Novinka bude obsahovať všetky lákadlá modelu Motorola X30 Pro. Tými sú napríklad čipová sada Snapdragon 8+ Gen 1, 144 Hz displej a 200 Mpx hlavný fotoaparát. Nebude chýbať ani 4610 mAh batéria so 125 W káblovým nabíjaním.

O niečo “menej vybavený” model S30 Pro takisto zaujme. V jeho výbave nájdeme čipovú sadu Snapdragon 888+, 144 Hz displej a 50 Mpx hlavný fotoaparát. Súčasťou výbavy je 4 400 mAh batéria s podporou 68 W káblového nabíjania. 

Keďže do predstavenia noviniek série Edge zostáva ešte niekoľko dní, tak je pravdepodobné, že o ich zástupcoch sa dozvieme ešte niekoľko zaujímavých informácií. Pripomíname, že pred pár dňami Motorola predstavila aj skladaciu novinku série Razr, o ktorej sa viac dozviete v článku nižšie.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.