Súčasťou aktualizácie sú bezpečnostné opravy k 1. novembru 2018.

Motorola nedávno uviedla na trh svoj prvý smartfón, ktorý je súčasťou programu Android One. Nazýva sa motorola one a je to zariadenie, ktoré sme v našej recenzii označili za výborný ľudový telefón. Ponúka totiž kvalitný používateľský zážitok a množstvo funkcií, ktoré nie sú v cene na úrovni 250 eur samozrejmosťou. Vo výbave motoroly one ich však nájdete a reálne zlepšujú zážitok z jej používania.

Android One znamená, že aktualizácie pre zariadenia, ktoré sú súčasťou tohto programu, distribuuje priamo Google. Vďaka tomu dostala motorola one aktualizáciu na Android 9.0 medzi prvými smartfónmi na trhu. Aktualizácia je dostupná už aj na Slovensku, balíček má necelých 800 MB. Okrem noviniek verzie Android Pie prináša aj bezpečnostné opravy k 1. novembru 2018.

Smartfón motorola one sme si úspešne zaktualizovali na Android 9.0 aj v redakcii. Všimli sme si miernu zmenu dizajnu notifikačného panelu a panelu s rýchlymi nastaveniami. Takisto sa zmenila funkcia prispôsobovania jasu obrazovky, ktorá berie do úvahy aj vaše preferencie. Novinkou je adaptívna batéria pre lepšiu optimalizáciu a dlhšiu výdrž a nechýba ani nové ovládanie gestami, ktoré je možné aktivovať v Nastaveniach – Systém – Gestá.

Funkcia Digitálna rovnováha pre podrobný prehľad o používaní zariadenia zatiaľ chýba, pribudne v niektorej z ďalších menších aktualizácií. Pre motorolu one je prisľúbená ešte jedna veľká aktualizácia na Android 10.

motorola one dostala aktualizáciu na Android 9.0

Zdroj: Motorola

Prečítajte si aj:

Recenzia motorola one: Výborný ľudový telefón

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit