Fotoaparát

Zadná strana je veľmi pekná a symetrická. Panel s fotoaparátmi je rozmernejší, než bežne vídame. Telefón sa vďaka tomu používa dobre aj na stole a nebude sa vám kývať. Tele objektív podporuje 3-násobné optické priblíženie a je tu zároveň optická stabilizácia. Tá je aj na hlavnom 48 Mpx objektíve. Predný fotoaparát má 25 Mpx a je umiestnený v kvapôčkovom výreze uprostred hornej strany.

Samotné fotenie je fajn a výrobca používa jedno tlačidlo na prepínanie režimov. Treba byť trpezlivý, príliš rýchla snaha o prepnutie síce prehodí ikonu na tlačidlo, režim sa ale nezmení. Teleobjetív je vhodné používať len pri dobrom osvetlení.

Umelé osvetlenie a slabo osvetlené priestory skreslia farby pri optickom priblížení. Riešenie je manuálne sa vrátiť o krok späť a použiť 2-násobné. Súčasťou výbavy je nočný režim. Fotí veľmi dobre a dá sa naň spoľahnúť.

V tejto cenovej kategórii je to významná vlastnosť a s nočným režimom budú vaše fotky vyzerať vynikajúco až úžasne. Ako obvykle, aj tu sa snímajú postupne a tak potrebujete pár sekúnd počkať. Na displeji vidíte postup celého procesu, kým sa fotka spracuje.

Obsah recenzie

  1. Vyhotovenie a systém
  2. Fotoaparát
  3. Testovacie fotografie
  4. Verdikt a technické parametre‎

1 2 3 4

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.