Predpovede už teraz odrážajú realitu. Ako teda bude pokračovať „nový normál“?

Motorola okrem iného predpovedá, že smartfóny sa budú aj naďalej zdokonaľovať pomocou technológie OLED, flexibilných pántov a ďalších inovácií, aby sa práca odkiaľkoľvek stala realitou. Verí, že flexibilné displeje sa dostanú aj do iných konceptov zariadení a tvarových faktorov v smartfónoch, tabletoch, počítačoch a notebookoch. Flexibilné displeje prinesú v nasledujúcom roku aj vznik nových aplikácií v oblasti digitálnej signalizácie, verejnej dopravy a inteligentných domácich spotrebičov.

Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT
„Aj na Slovensku sa používatelia smartfónov Motorola môžu tešiť na inovácie fotoaparátu – hlavného, ultra širokouhlého ako aj selfie kamery. Výrazný posun prinesú OLED displeje aj v atraktívnejších cenových kategóriách, ako je rad moto g s najlepším pomerom ceny a výkonu,“ hovorí Marek Tóth, Sales manažér Motorola Slovakia.

1: Práca odkiaľkoľvek ako nová práca z domu

Aj rok 2022 bude pre mnohých predstavovať homeoffice, čiže prácu z domu. Je to nový štandard mnohých technologických spoločností. Už to nie je len nutné zlo alebo benefit na niekoľko dní v roku. Je to stav, ktorý sa plnohodnotne ponúka už v ponuke charakteristiky práce pre nového uchádzača. V niektorých firmách ide o tzv. off-site prácu a počíta sa len s minimálnou návštevou kancelárie.

Motorola predpovedá, že tento trend bude pokračovať aj v budúcnosti, rovnako tak aj nárast produktov, riešení a služieb určených na zlepšenie pracovného prostredia na diaľku.

Firmy budú požívať novú nové návrhy kancelárií a audio/video technológie tiež vydláždia cestu flexibilným pracovným stretnutiam a novým spôsobom budovania sociálnych kontaktov. Osobný kontakt ale nenahradia, bude to podľa našej mienky len nutná náplasť, ako sa vidieť alebo aspoň počuť. Emaily môžu byť osobné, až keď máte za sebou živý kontakt. Veď, posúďte sami, ako beriete emaily od osôb, ktoré ste nikdy nevideli a nie sú priamo vo vašej hierarchii firmy.

Podľa Motoroly sa budú produkty prispôsobovať vznikajúcim potrebám spotrebiteľom, čo im umožní prosperovať kdekoľvek, kde sa rozhodnú pracovať. Motorola napríklad predpovedá, že riešenia umelej inteligencie (AI) a rozšírenej reality (AR) vytvoria pre zamestnancov komfortné pracoviská bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú, s inováciami ako Ready For1, ktoré umožňujú zariadeniam Motorola, ako je moto g100, pripojiť sa k ThinkReality A3 Smart Glasses umožňujúcim rozšírenú mobilnú plochu, video, hry a zábavu v rozšírenej realite.

2: Technológie pre dobro

Prístup k technológiám a prienik či akési spájanie budú hlavným cieľom mobilného priemyslu v roku 2022 a v nasledujúcich rokoch. Motorola predpovedá, že bude predstavených viac inovácií v oblasti mobilných technológií, ktoré budú lepšie reagovať na potreby ľudí z rôzneho jazykového prostredia, ľudí s postihnutím, ľudí rozdielnej rodovej či rasovej skupiny.

Motorola napríklad minulý rok spustila program Indigenous Languages, v ktorom zariadenia podporujú dva jazyky považované za „ohrozené“. Toto je len prvý z mnohých míľnikov, o ktoré sa snaží projekt domorodých jazykov, a značka predpovedá ďalšie iniciatívy v tejto oblasti.

3: Éra monitorov

Ďalej predpovedá, že monitory budú mať čoskoro viac funkcií na zlepšenie konektivity a pridanú hodnotu v práci aj doma. Nové monitory tiež budú súčasťou ďalších zariadení nad rámec počítačov a rozšíria svoju funkčnosť na smartfóny a herné konzoly.

Rovnako ako platforma Ready For od Motoroly. Firma predpovedá, že technologické spoločnosti budú sústrediť svoje úsilie na vývoj softvéru pre rôzne typy displejov a zariadení, ktoré sa budú bezproblémovo používať spolu.

Technologický priemysel zaznamenal, že monitory sa stali nevyhnutným vybavením doma aj v práci a táto kontinuita obsahu medzi rôznymi zariadeniami bude spotrebiteľom aj naďalej prinášať novú pridanú hodnotu a jednoduchosť používania.

4: Nové tvary

Motorola predpovedala rok 2021 ako rok skladacích zariadení. Ten sa síce odohral, no zatiaľ nešlo o primárne zariadenia. Hoci v sfére ohybných displejov vidieť aj prvé lastovičky zo segmentu notebookov. Rok 2022 bude rokom nových a vylepšených tvarových faktorov. Spotrebitelia, ktorí potrebujú pracovať odkiaľkoľvek, zvažujú nové typy zariadení, vďaka ktorým bude ich užívateľský zážitok vylepšený.

Viac informácií o technických predpovediach spoločností Motorola a Lenovo na rok 2022 nájdete na stránke LenovoStory Hub.

Zdroj: Motorola

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.