Poskytne šikovné funkcie z novej generácie ale za menej peňazí

Moto g9 Power – zameraný na batériu

Motorola môže čerpať z mnohých rokov inovácií pri vytváraní smartfónov s vysokým pomerom výkon/cena. Najnovší prírastok, Motorola moto g9 Power je 4G zariadenie, aké tu ešte nebolo. Má neuveriteľnú kapacitu batérie s výkonom na viac dní, k tomu špičkový fotoaparát a tiež veľký displej. To všetko za cenu 199,99 eur. Motorola moto g9 vydrží na batériu až 60 hodín prevádzky a to vďaka batérii s kapacitou 6000 mAh. Takto môžete svoju power banku nechať pokojne doma. Vďaka taketo kapacite môžete zostať na linke dlhšie pri videohovoroch, sledovať viac relácií a bezstarostne cestovať bez obáv z nutnosti nabíjania. Nabíjanie je 20 W.

moto g9 power

moto g9 power

Fotografická výbava

Súčasťou fotovýbavy je hlavný 64 Mpx snímač s vysokým rozlíšením a presnosťou farieb. Technológia Quad Pixel zaručuje dobré fotografie aj pri nízkej úrovni svetla. Snímač hĺbky poskytne výborné rozmazanie pri fotení portrétov a zachytíte aj drobné detaily pomocou špeciálneho makra Vision, ktoré vás priblíži 4-krát bližšie k objektu. A predná selfie kamera s rozlíšením 16 Mpx a technológiou Quad Pixel je zárukou toho, že budete radi umiestňovať svoje fotky na Instagram.

Fotografická výbava na moto G9 power

Fotografická výbava na moto G9 power

Nájdete tu prepracovanú aplikáciu Fotoaparát, vďaka ktorej sú vaše najpoužívanejšie funkcie fotoaparátu ľahko dostupné v dolnej časti obrazovky. Špecialitou je aj zaznamenanie videa s vybranou farbou, všetko ostatné bude čiernobiele.

Ďalšia výbava

Displej má uhlopriečku až 6,8 palcov. Ide o displej Max Vision HD +, procesorom je Snapdragon 662. Vďaka 4 GB RAM a 128 GB (cez microSD kartu rozšíriteľná na 512 GB) zabudovaného úložiska máte dosť miesta pre svoje fotografie a videá.

6,8 palcový HD+ displej na moto G9 Power

6,8 palcový HD+ displej na moto G9 Power

Špeciálne tlačidlo na bočnej strane je určené pre Google Assistant a môžete tak ľahko hľadať odpovede na vaše otázky pomocou hlasu (nie v slovenčine). Výhodou je, že Motorola vždy používa takmer čistý operačný systém Android 10. Moto g9 power prichádza s funkciou My UX, ktorá obsahuje všetky obľúbené akcie Moto a prichádza aj s rôznymi novými prispôsobiteľnými funkciami zameranými na video a hudbu. Môžete si dokonca vytvoriť svoje vlastné motívy zariadenia výberom z typov písma, farieb a tvarov ikon.

Hmotnosť telefónu je len 221 gramov, k dispozícii je vo farbe šedej (Metallic Sage) a fialovej (electric Violent). Vyhotovenie odpudzuje vodu, vo výbave je aj 3,5 mm jack port. Súčasťou dodávky je len telefón a USB port.

Moto g 5G – zameraný na rýchle 5G siete

moto g 5G v podstate mení vnímanie telefónu strednej triedy. Je prirodzene vybavený modulom pre 5G komunikáciu, nastavuje aj nový štandard pre fotoaparát, batériu a tiež displej. Základom je mobilná platforma Qualcomm Snapdragon 750G 5G zameraná aj na umelú inteligenciu.

moto g 5G

moto g 5G

Pokiaľ sa na Slovensku masívne rozbehne sieť 5G, umožní vám tento telefón stiahnuť si vaše obľúbené filmy behom niekoľkých sekúnd, bez prerušenia streamovať online hry a počas videohovorov sa budete cítiť, ako by ste reálne boli v miestnosti. V porovnaní so 4G poskytuje 5G väčšiu šírku pásma, nižšiu latenciu a kratší čas oneskorenia.

Fotovýbava moto g 5G

Fotovýbava moto g 5G

Trojitý kamerový systém moto g 5G umožňuje vytvárať živé a dynamické snímky. Hlavný snímač s rozlíšením 48 Mpx a technológiou Quad Pixel pomáha pri fotení za nedostatku svetla, ultraširokouhlý objektív zachytí do šírky 4x viac. Špeciálny fotoaparát Macro Vision vás dostane až 5-krát bližšie k fotografovanému objektu ako bežný objektív. Navyše, 16 Mpx hlavný selfie fotoaparát s veľkou veľkosťou pixelov 2,0 μm zachytáva pekné snímky postavy.

moto g 5G

moto g 5G

Moto g 5G je napájaný batériou s kapacitou 5000 mAh, telefón vydrží na jedno nabitie viac ako dva dni a procesor Snapdragon 750G zvyšuje celkovú energetickú účinnosť. Ak potrebujete napájať telefón za chodu, 20 W nabíjanie TurboPower vám umožní získať 10 hodín energie len za 15 minút nabíjania.

Vylepšená aplikácia Motorola Camera 3.0

Vylepšená aplikácia Motorola Camera 3.0

Obrovský 6,7-palcový displej MaxVision FHD + s pomerom strán 20:9 využíva technológiu HDR10, ktorá poskytuje živé a realistické farby s vylepšeným jasom a kontrastom. Výkon tohto telefónu je doplnený až o 4 GB RAM, existuje aj verzia tohto telefónu s kapacitou 6 GB RAM. Vďaka 128 GB vstavanému úložisku a 1 TB rozšíriteľnému úložisku pomocou slotu na kartu microSD môžete uschovávať naozaj veľa obsahu. Súčasťou výbavy je aj NFC snímač.

 

Cena tohto telefónu je 299,99 eur.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.