V servisoch z tohto smartfónu nebudú mať radosť. 

Video sa začína zahrievaním zadnej časti spodnej polovice telefónu. Odstráni sa tak kryt so snímačom odtlačkov prstov, ktorý je potrebné odpojiť. V tomto bode je už možné niektoré skrutky zo spodného panelu odstrániť. Tie oddelia anténu spolu s reproduktorom. Následne sa odkryje batéria. Jej konektor drží plastová konzola, pričom batéria je pripevnená lepidlom.

Po odstránení niekoľkých skrutiek, vybraní vibračného motorčeka a odpojení kábla mikrofónu, je možné panel odstrániť a odkryť základnú dosku pod ním. Do tohto momentu stále zaoberáme zadnou a spodnou časťou smartfónu, no stále nie sme v blízkosti skladacieho mechanizmu.

Oblasť okolo externého displeja je zahrievaná a opatrne odstránená. Po demontovaní ďalších skrutiek sa začne skladateľný displej oddeľovať od rámu a po odstránení držiaka sa vysunie. Tu môžeme vidieť, že samotný panel displeja je pôsobivo tenký. 

Razr je prakticky nemožné opraviť. Aby sa dosiahol rovnaký prístup k vnútornému priestoru, je potrebné odstrániť obidva zadné panely pomocou teplovzdušnej pištole. Do malej skladateľnej zostavy je vložených veľa častí. Sú to pôsobivé technológie, ktorá sa však nedajú ľahko opraviť.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Motorola Razr naozaj v našich rukách (doplnené o VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.