Rok 2019 by mal priniesť celkom nový segment smartfónov.

Budúci rok sa očakáva masové zavádzanie zariadení so skladacími displejmi. Ešte sa nevie, kedy a ktorý výrobca uvedie takéto zariadenie ako prvý, pričom už teraz je z patentov zrejmé, že do hry vstupuje aj Motorola.

Patentové ilustrácie sa nedajú použiť na vyvodenie záverov o dizajne, ale prinajmenšom ukážu, ako Motorola plánuje zapracovať a vyriešiť skladanie displeja. Nie je prekvapením, že sa chystá vytvoriť odkaz na klasické „Véčko“, ktoré v minulosti preslávil model Motorola RAZR.  

Najväčším problémom skladacích displejov je miesto, kde sa displej ohýba pri zatváraní zariadenia. Aby displej zostal neporušený, musí mať dostatok priestoru na to, aby sa mohol ohýbať v malom polomere.

Bude zaujímavé sledovať, aké riešenie Motorola použije pri otvorenom displeji. V tom okamihu bude totiž stredová časť bez opory a to môže spôsobovať značný problém pri stláčaní v tejto oblasti. Je možné, že zariadenie sa dokáže otvoriť do plného rozloženia a pri zamknutí stredového kĺbu vznikne plná podpora pre flexibilný displej.

Jeden zaujímavý koncept modernej Motoroly RAZR sa už tento rok predstavil. Patent naznačuje oživenie slávneho „Véčka“ od Motoroly.

Je aj možné, že sa vysunú podporné podložky pre pohodlné využívanie takéhoto riešenia. Týmto riešením sa pridá do zariadenia viac pohyblivých častí, ktoré sú už zložitejšou technickou výzvou. Vychytávanie “múch” pri konštrukciách skladacích smartfónov bude trvať pravdepodobne ešte niekoľko generácií. 

Zdroj: MobielKopen

Prečítajte si aj:

Motorola RAZR 2018: Slávne véčko v novom kabáte

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.