RAZR je jeden z najpopulárnejších mobilných telefónov v histórii. Motorola v rokoch 2004 až 2006 predala 50 miliónov kusov tohto ikonického telefónu.

Nepoznáme snáď žiadneho používateľa, ktorý by sa s týmto legendárnym “véčkom” nestretol. Všetko sa to ale udialo ešte pred nástupom novej generácie smartfónov. Krátko na to, ako RAZR bol na vrchole slávy, Steve Jobs predstavil prvý iPhone a to znamenalo pre “hlúpe” telefóny úpadok a pre RAZR sa skončilo úspešné obdobie.

S návratom telefónu Nokia 8110 na MWC 2018 sa mnohým vynorili nostalgické spomienky. Zástupca Lenovo, Yang Yuanqing dnes hovoril s niektorými médiami v Barcelone, ktoré sa ho pýtali na možný návrat modelu Motorola RAZR. Výkonný riaditeľ obzrejmil novú technológiu najmä so sklopnými obrazovkami, ktoré uvidíme čoraz viac pri inováciach v dizajne smartfónov. Takže dúfajme, že Motorola Razr bude veľmi rýchlo napredovať a dočkáme sa nástupcu.

V máji 2016 spoločnosť Motorola uverejnila nostalgické video, ktoré čerpalo z roku 2005 a ukázalo nám typickú vysokoškolskú chodbu z čias kedy RAZR vládol svetu. Motorola bola na dobrej ceste predstaviť niečo veľké v čase, kedy bolo video vypustené. Vtedy nastali aj špekulácie, že sa RAZR vracia.

O niekoľko dní neskôr spoločnosť Motorola vyvrátila fámy a priznala, že sa chystá predstaviť modulárnu sériu smartfónov Moto Z.

Je tomu presne rok, kedy Yang pre CNBC povedal, že nevylučuje návrat Motoroly RAZR. Nechajme sa prekvapiť. Bude určite vzrušujúce, kebyže sa nový RAZR znovu objaví na trhu. Tentokrát už ako smartfón.

Zdroj: Phonearena

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Tieto moduly premenia telefón na tlačiareň, miniatúrny PC a informačné zdravotnícke zariadenie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.