Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Motorola s hrdosťou oznamuje, že jej smartfóny zabezpečené technológiou ThinkShield pre mobilné zariadenia získali certifikáciu FIPS 140-2, ktorú udeľuje Národný inštitút pre štandardy a technológie v USA.

Táto certifikácia sa považuje za jednu z najprísnejších a najžiadanejších certifikácií na svete a posilňuje záväzok spoločnosti Motorola poskytovať svojim smartfónom prvotriedne zabezpečenie, spravovateľnosť, produktivitu a servisné funkcie na podnikovej úrovni.

Šifrovanie je základná bezpečnostná technológia na ochranu citlivých údajov. Certifikácia FIPS 140-2 potvrdzuje, že šifrovanie na zariadeniach Motorola spĺňa špecifický súbor požiadaviek navrhnutých na ochranu operačného systému, aplikácií a údajov v zariadení pred prelomením, úpravou alebo neoprávneným zásahom. Na získanie certifikácie prešli zariadenia Motorola dôkladným testovaním a overovacím procesom tretích strán, aby sa zaistilo, že spĺňajú prísne bezpečnostné a šifrovacie štandardy NIST. Tento proces overil všetky smartfóny Motorola so systémom Android 11 a s procesormi Snapdragon.

Sme veľmi hrdí, že sme dosiahli tento míľnik pre naše produkty Motorola. Dokazuje to, že máme dobrú pozíciu, aby sme našim zákazníkom poskytli pokoj v tomto svete neustále sa zvyšujúcich mobilných hrozieb,” povedal Sudhir Chadaga, Chief Strategy Officer v Motorole. “S ThinkShield® pre mobilné zariadenia ponúkame komplexný balík riešení zabezpečenia a správy zariadení, od vstavaného zabezpečenia až po pokročilú obranu pred hrozbami založenú na AI.”

Bezpečnosť je jadrom životného cyklu produktu v spoločnosti Motorola. S ThinkShield® pre mobilné zariadenia poskytuje Motorola svojim podnikovým zákazníkom 360° ochranu na podnikovej úrovni, počnúc vstavaným zabezpečením od svojho dôveryhodného dodávateľského reťazca. K tomu pribudol do reťazca dôvery hardvér a čistý operačný systém. Okrem toho Motorola poskytuje pokročilé zabezpečenie a spravovateľnosť prostredníctvom riešení, ako je Moto Threat Defense od spoločnosti Zimperium či konfigurácia moto OEM.