Motorola pokračuje v trende inovatívnych smartfónov a počas Lenovo Tech World ’22 firma ukázala koncept rolovateľných smartfónov.

Tento koncept rolovateľného smartfónu pochádza od tímu 312 Labs, internej inovačnej skupiny spoločnosti Motorola. Ich koncept je postavený na displeji a mechanických inováciách, ktoré už boli predstavené v skladacích zariadeniach a ukazuje, kam by sa mohol uberať vývoj.

Zrolovateľný koncept smartfónu

Motorola tak investuje do flexibilných OLED alebo pOLED obrazoviek a rolovateľný koncept sa prispôsobuje trom odlišným stavom: predĺženému, kompaktnému a „k nahliadnutiu“. To všetko po stlačení tlačidla.

S výškou o niečo viac ako 4 palce sa rolovateľné zariadenie dokáže zvinúť do čisto vreckovej podoby, kedy je menšie ako väčšina prémiových zariadení na trhu. V rozvinutom stave má však uhlopriečku až 6,5-palca, dajú sa na ňom hrať hry a umožňuje aj pohodlnú tvorbu obsahu.

Takto vyzerá rolovateľný koncept:

Okrem konceptu rolovateľného smartfónu Lenovo predstavilo aj koncept rolovateľného počítača, ktorý využíva podobné technológie.

Zrolovateľný notebook od firmy Lenovo. Jeho displej sa dá zrolovať tak, aby vytvoril bežný notebook

Zdroje: Lenovo Tech World

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.